Počas reprezentačnej prestávky prichádza do kabíny FK Senica ďalšia nová tvár. Senický dres bude v tejto sezóne obliekať český útočník Milan Jurdík.

foto fksenica.eu

“Pocity sú pozitívne, mám za sebou prvý tréning, chalani ma prijali bez problémov. Niektorých som poznal podľa mien, spoznávanie sa v tomto smere nebude žiadny problém, verím, že do kolektívu zapadnem bez problémov.” vysvetľuje na úvod nová posila FK Senica Milan Jurdík.

Záhorácke rádio 2024 01

Rodák z Považskej Bystrice robil prvé futbalové kroky na Slovensku, následne sa ale presťahoval do Česka, kde jeho kariéra pokračovala v Sparte Praha. Po zisku ligového tilulu v drese Sparty U19 postupne obliekal dresy 1.FK Příbram, Zbrojovka Brno, Baník Sokolov, MFK Karviná a Dynamo České Budějovice. V roku 2016 zvolil prestup do Rakúska, štyri sezóny bol súčasťou druholigového celku WSG Tirol, za ktorý odohral 112 súťažných zápasov s bilanciou 40 gólov a 9 asistencií. Naposledy obliekal dres maltského klubu Valletta FC. Pôsobenie v Senici bude pre 29-ročného futbalistu vôbec prvým v rámci slovenského ligového futbalu.

“Áno, narodil som sa v Považskej Bystrici, celý život som ale žil v Českej republike. Slovenská liga má láka, veľmi sa na to teším. Určite by som chcel pomôcť tímu svojimi gólmi a asistenciami k čo najlepšiemu umiestneniu v tabuľke, aby sme boli všetci spokojní,” dodáva na záver Milan Jurdík.

“Milana sme chceli už na začiatku leta, hráč však zvolil prestup na Maltu. Po rôznych reštrikciách a očkovacej stratégii na Malte a v tamojšej futbalovej lige sa naskytla príležitosť získať ho znovu. Neváhali sme a s Milanom sme sa rýchlo dohodli. Opäť je to hráč, ktorého dlhodobo sledujeme a poznáme jeho kvality a charakter. S Milanom prichádzajú čísla, je to útočník, ktorý môže hrať aj na podhrotovej pozícii alebo z krídel. Prichádza k nám kvalitný a skúsený ofenzívny hráč, ktorý veľmi rýchlo zapadne do našej kabíny a štýlu hry,” vysvetľuje riaditeľ FK Senica David Balda.

Zdroj: fksenica.eu


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota