Aktualizované 10:15 → V utorok (7.9.) po šiestej hodine rannej prišlo k čelnej zrážke dvoch osobných motorových vozidiel na štátnej ceste III/134 medzi mestom Gbely a obcou Petrova Ves.

Podľa prvotných informácií mal 48-ročný vodič auta Peugeot predbiehať pred ním idúce auto. V opačnom smere práve prechádzal úsekom rovnako starý vodič, na aute Ford. Ten už nedokázal zareagovať a vyhnúť sa protiidúcemu vozidlu. Nasledovala zrážka, pri ktorej utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol.

Po príchode hasiči okamžite začali s resuscitáciou jedného z vodičov. Ďalšiemu šoférovi bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a následne bol pomocou nosidiel naložený do vozidla záchrannej zdravotnej služby.” informovala Záhorí.sk Lena Košťálová z KR HaZZ v Trnave.

Plocha draka Knihy.Zahori

Vodiča predbiehajúceho auta previezli, po prvotnom ošetrení, so zraneniami do skalickej nemocnice.

Miesto dopravnej nehody hasiči vymedzili a vykonali tiež protipožiarne opatrenia. Uniknuté prevádzkové kvapaliny z havarovaných vozidiel boli zasypané sorpčným materiálom. Počas celého zásahu bola uzatvorená cestná komunikácia v obidvoch smeroch.

“Policajti okolnosti tragickej nehody, ako aj jej presné príčiny intenzívne vyšetrujú.” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Polícia apeluje na vodičov, aby sledovali situáciu na ceste a predbiehali iba v prípade, ak majú dostatočný výhľad a istotu, že je to bezpečné. Jazdite opatrne a neohrozujte seba ani ostatných účastníkov premávky.


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota