Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom stredajšom zasadnutí rozhodlo o udelení Ceny TTSK za uplynulý rok osobnostiam a kolektívom v siedmich kategóriách. Návrhy na ocenenie mohli posielať obyvatelia i inštitúcie TTSK, poslanci odsúhlasili tri desiatky nominácií.

foto TTSK

„Nominácie opäť potvrdili, že Trnavský kraj je bohatý na spoločensky významné a inšpiratívne osobnosti. Už teraz sa teším, ako laureátom slávnostne odovzdáme ceny koncom septembra v Divadle Jána Palárika v Trnave,“ avizoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Cena TTSK je určená pre jednotlivcov a kolektívy za osobitný prínos k rozvoju TTSK, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, charitatívnej, vedeckej, pedagogickej, kultúrnej, umeleckej, publicistickej oblasti, v oblasti sociálnej starostlivosti, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti, za prejavy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva.

Najvyššie verejné ocenenie kraja získal napríklad učiteľ občianskej náuky na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch Peter Rusnák, alebo pred 50 rokmi založený senický Spevácky zbor Cantilena. V súvislosti s mimoriadnym prínosom k zvládaniu pandémie ochorenia COVID-19 dostanú cenu aj kolektívy Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave, oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša v Galante a vodiči, ktorí zabezpečujú prímestskú autobusovú dopravu v regióne Záhorie.


.
Toto je čítané

Na brehu Moravy pri Malých Levároch vracajú život mokradiam

Zintenzívnením poľnohospodárskej činnosti a nadmerným obhospodarovaním krajiny najmä po 2. svetovej vojne,…

BM: Ustekana sobota