Pri príležitosti návštevy pápeža Františka v meste Šaštín-Stráže, kde 15. septembra odslúži omšu, dostane od mesta ako dar obraz od umeleckej sklárky Veroniky Rusňákovej. Informovalo o tom mesto.

foto mestosastinstraze.sk

Dielo s názvom Bazilika Sedembolestnej Panny Márie je zhotovené z dreva a skla. Obraz bol vytvorený technikou umeleckého spracovania skla fusing, čo je vlastne tvarovanie skla pri vysokých teplotách.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Na obraze je stvárnená bazilika nachádzajúca sa v meste. “Priestorové vyobrazenie baziliky je vytvorené pomocou podkladovej plastickej formy. Farebnosť a výtvarné vyobrazenie je docielené pomocou prímesí drveného farebného skla a následného utavenia diela v sklárskej peci. Na umelecké dotvorenie obrazu bol použitý zlatý, medený a strieborný pigment s čiastočkami kovu,” uviedol primátor Jaroslav Suchánek.

Sklenený obraz je osadený v dubovom ráme, ktorý vytvoril Ivan Baďura. Originalita rámu spočíva v skutočnosti, že bol vyhotovený z pôvodného trámu pochádzajúceho zo stavby baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. “Rám bol upravený jemným kartáčovaním pre zachovanie historickej štruktúry dreva. Na finálnu úpravu dreva bola použitá povrchová úprava na báze prírodných olejov s prímesou včelích voskov, ktorá vyzdvihla prirodzenosť a autentickosť použitého dreva,” doplnil primátor.


.
Toto je čítané

Prezidentka so svojím tímom vysadila na Záhorí 6000 stromov

Prezidentský les sa počas soboty (20.4.) rozrástol o ďalších vyše 6000 stromov.…

BM: Ustekana sobota