Na mieste bývalých vodární pri vjazde do Malaciek od Plaveckého Štvrtka má vyrásť kompostáreň.  Mestská spoločnosť Tekos už podala na Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR žiadosť o dotáciu na jej výstavbu, požadovaná  výška je 2,6 milióna eur.

ilustračné foto

“Keďže mesto nebolo úspešné v predchádzajúcej žiadosti pred vyše rokom, projekt kompostárne prepracovalo a žiadosť o dotáciu je podaná znovu,” objasnil primátor Malaciek Juraj Říha. Pozemky, na ktorých má kompostáreň stáť, mesto kúpilo do svojho vlastníctva a vyčistilo. “Je našou dlhodobou snahou zabezpečiť spracovanie zeleného odpadu vrátane novej zákonnej povinnosti spracovania kuchynských odpadov. Vybudovaním mestskej kompostárne sa ušetrí na dopravných nákladoch, pretože odpad sa momentálne vyváža mimo Malaciek. Verím, že tým zároveň zlepšíme triedenie odpadu a vďaka tomu dokážeme stabilizovať poplatky za odpady,” povedal primátor.

Záhorácke rádio 2024 01

Poslanci Malaciek na augustovom rokovaní schválili prenájom týchto pozemkov pre spoločnosť Tekos za 1 euro ročne, nájom je viazaný výlučne na výstavbu kompostárne v prípade získania dotácie.


.
Toto je čítané

Polícia hľadá 36-ročného Milana z Holíča

Policajti pátrajú po nezvestnom, 36 ročnom Milanovi Verešovi z mesta Holíč. Mladý…

BM: Ustekana sobota