Futbalisti Senice zvíťazili v sobotnom domácom súboji 7. kola Fortuna ligy nad FK Pohronie 1:0.

foto fksenica.eu

Seničania nastúpili v nových dresoch, ktoré predstavili v týždni a v zostave s novými hráčmi – Jurdíkom a Oršulom. V úvode boli aktívnejší hostia, ktorým sa darilo držať loptu a hralo sa viac na polovici Záhorákov. Do zakončenia sa však hráči Pohronia nedostali. Postupe sa hra vyrovnala. Seničania sa dostali do dvoch šancí, z ktorých mohli streliť gól. V 28. minúte po kombinácii sa v 16-ke dostal do zakončenia Jurdík, ale asi z 8 metrov mieril tesne vedľa. O štyri minúty dobre vystrelil spoza 16-ky Šumbera, lopta po teči Špiriaka išla tesne vedľa a bol z toho len rohový kop. Priamu strelu na domácu bránu vyslali hostia až v 43. minúte, ale s Lačného pokusom Ravas nemal problémy. V prvom polčase sa hral iba priemerný futbal a tak nemohol skončiť inak ako bez gólov.

Záhorácke rádio 2024 01

Do druhého polčasu mali Seničania lepší nástup, boli aktívnejší a dostávali sa viac pred bránu Slančíka. V 70. minúte po centri Twardeka sa dostal do šance Mašike, ale hlavou mieril tesne vedľa pravej žrde. Jediný a víťazný gól padol o päť minút neskôr, po centri indonézskej akvizície Vikriho, Mašike preskočil obrancu a z hranice malého vápna prekonal bývalého brankára Senice Slančíka. Hostia sa potom snažili o vyrovnanie, ale dostali sa iba do zakončenia, keď strieľal z rohu 16-ky  Mazan, ale lopta išla vedľa. Záver už Seničania odohrali takticky a radujú sa z ďalších troch bodov.

FK Senica – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)

Gól: 75. Mašike
Rozhodovali: Marhefka – Galo, Vass
ŽK: Duda (Senica)
Diváci: 673

Senica: Ravas – Twardek, Pavlík, Gáč, Šimčák – Duda (75. Mašulovič), Halabrín (82. Egert) – Oršula (59. Vikri), Jurdík (59. Niarchos), Šumbera (75. Kučera) – Mašike

Pohronie: Slančík – Mazan (81. Mastiš), Čmovš, Špiriak, Kokovas – Adamec (81. Záhumenský), Pajer – Blahút, Badlo, Ladji (61. Ščišlak) – Lačný

Hlasy trénerov

Štefan Zaťko, tréner FK Pohronie: “Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas a tiež, že budeme musieť streliť gól, pretože sme nepočítali, že tu udržíme čisté konto. Druhý polčas sme nehrali dosť dobre, domáci boli lepším tímom a vyhrali zaslúžene.”

Pavel Šustr, tréner FK Senica: “Všetko, čo povedal hosťujúci tréner, by som zopakoval aj ja. Vedeli sme, že sa musíme vyrovnať v nasadení a bojovnosti a vedeli sme, že nejaké šance si vypracujeme. Našťastie sme jednu využili a vyhrali, sme radi za 3 body.”


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

BM: Ustekana sobota