Senickí kriminalisti objasnili augustovú lúpež, na ktorej sa podieľali traja mladí muži.

24-ročný Severo Macedónčan musel z technických príčin odstaviť svoju dodávku mimo cestu I. triedy, medzi obcami Jablonica a Trstín. V tom čase ho už sledovali dvaja muži na Forde Focus. Auto odstavili pred dodávkou. 22-ročný muž prišiel k cudzincovi, vytiahol paralyzér a omráčil ho.

Z kabíny zobral koženú tašku, nasadol do auta a spolu s komplicom utiekli smerom na mesto Senica. Olúpený muž sa ich snažil prenasledovať, ale po chvíli sa mu stratili z dohľadu. Lúpežou mal prísť o viac ako 8000 eur.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Policajti na prípade intenzívne pracovali a krátko po lúpeži sa im podarilo stotožniť 22-ročného páchateľa. Pri domovej prehliadke u neho našli predmety, ktoré potvrdili verziu okradnutého cudzinca. Pod ťarchou dôkazov sa nakoniec ku skutku priznal a prezradil aj meno svojho 24-ročného kumpána. Do lúpeže mal byť zapletený aj 29-ročný rodák zo Severného Macedónska, ktorý poznal obeť a mal informácie trase jeho pohybu. Po čine sa mali všetci traja stretnúť a lup si rozdeliť rovnakým dielom.

Vyšetrovateľ trojicu obvinil zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom. V prípade dokázania viny im môže hroziť pobyt vo väzení na 7 až 12 rokov. Všetci traja muži sú stíhaní väzobne.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová


.

BM: Kralici