Po prestávke sa opäť „zejdeme“ na divadelnom festivale v Malackách. Od stredy 22. septembra do soboty 25. septembra sa môžete tešiť na príval divadelného umenia a dobrej zábavy. A nebude chýbať ani obľúbený divadelný jarmok na nádvorí malackého kaštieľa.

divadelný festival zejdeme sa na hambálku malacky

13. ročník festivalu Zejdeme sa na hambálku otvorí domáci súbor Divadlo na hambálku so svojou prvotinou Ženský zákon v záhoráčtine. Túto obľúbenú komédiu v úprave bratov Moravčíkovcov hrávajú malackí ochotníci už devätnásty rok. Na festivale sa predstaví aj ďalšia stálica – vo štvrtok príde do Malaciek Túlavé divadlo s titulom Štvrtá tretina. Diváci sa môžu tešiť na kabaretné predstavenie komediálneho dua Jakub Nvota a Kamil Žiška, ktorí sa budú venovať pre divadlo trošku netypickej téme – športu.

Piatkový program bude patriť ďalším profesionálnym hercom, respektíve herečkám, z Divadla DIVA Bratislava. Andrea Karnasová, Bibiana Ondrejková a Andrea Zimányi-Profantová predvedú úspešnú hru chorvátskeho autora Mira Gavrana: Všetko o ženách. Toto predstavenie je sondou do ženskej duše – nahliadne do ženských životov od škôlky až po dôchodok.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Čerešničkou celého programu festivalu bude obľúbený Hambáljarmok, ktorý sa bude konať od 14:00 do 22:00 na nádvorí malackého kaštieľa. Divadelný jarmok sa tentokrát spojí s ďalším obľúbeným podujatím – Bábkové žihadlenie. Sobota tak prinesie zábavu pre malých aj veľkých. Pre deti budú pripravené tri predstavenia od súborov z Prahy: Anima Candida Praha: Kde prespávajú rozprávky, Bilbo Compagnie Praha: Maringotka a Basta-fidli Praha: Princezná z obrázku. Nebudú chýbať ani choduliari, žongléri, tvorivé dielne, detské hry či hambálkovská ftipná kaša. Dospelých divákov zabaví zázračný divadelný hambálkomat a možno príde aj Elvis Presley. Vstup na sobotňajší program je voľný.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia 13. ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku sa budú dať kúpiť osobne v pokladni kina alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk.

Keďže sa zatiaľ nevie, aké opatrenia budú platiť v Malackách v čase festivalu, predpredaj sa začína až 17. septembra. Kto si chce vstupenky zabezpečiť v predstihu, môže napísať mail na mck@mckmalacky.sk. Podujatie sa koná podľa platných epidemiologických opatrení.

Festival sa uskutoční vďaka finančnej podpore Mesta Malacky a Bratislavského samosprávneho kraja a Nadácie ZSE. 


.

BM: Ustekana sobota