Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila štvrtý ročník fotografickej súťaže Záhorie – rozmanitá zem. Je určená amatérskym aj profesionálnym fotografom.

Foto: Veronika Šandorová – Jar Chvíľka ticha VS

Úlohou fotografov je zachytiť krásy a zaujímavosti regiónu Záhorie. „V štvrtom ročníku sa bude súťažiť v jednej kategórii Zaži Záhorie. Súťaž vyvrcholí vernisážou víťazných fotografií a o víťazoch rozhodne odborná porota a verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti na stránke Región Záhorie,” informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

„Vnímam to ako výborný marketing. Najlepšie diela budú vystavené na spoločnej výstave a som presvedčený, že návštevníkov vzhliadnutie atraktívnych fotografií motivuje k návšteve miest, ktoré na Záhorí ešte nepoznajú. A je úplne jedno či ide o región Holíča, Senice, Skalice či Malaciek,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Ide už o tradičnú aktivitu regionálnej organizácie a cieľom súťaže je priblížiť najkrajšie miesta na Záhorí. „Zmyslom je neprezentovať tie najznámejšie pamiatky, ktoré sú všeobecne známe, ale nájsť malebné zákutia, ktoré by mohli prilákať nielen návštevníkov zvonka, ale aj samotných Záhorákov,“ uviedol výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Foto: Eva Beňová – Leto Rohožník

Do predchádzajúceho ročníka poslali súťažiaci 68 fotografií. Odborná porota vybrala 28 najlepších diel, ktoré sa stali súčasťou výstavy. Boli vyhlásené dve víťazné fotografie, jednu vybrala porota a druhú verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti.

Každý súťažiaci môže do súťaže poslať maximálne dve fotografie. Fotografie je možné zasielať do 30. septembra na mailovú adresu director@regionzahorie.sk. Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území regiónu Záhorie v okresoch Senica, Skalica a Malacky.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota