Aj tento rok sme v Knižnici MCK nakupovali nové knihy pre našich čitateľov, a to vďaka projektu „S knihou to zvládneme“. Projekt prebiehal už v roku 2020 a v nákupe sme pokračovali  aj v priebehu tohto roka. Knihy sa k vám, čitateľom dostávali postupne – tak, ako sme ich stihli spracovať a ich zoznamy si môžete prečítať aj na našej webovej stránke v sekcii O nás – nové knihy.

Z dotácie FPU sme zakúpili 982 knižničných jednotiek, z toho 344 k.j. do oddelenia beletrie pre dospelých, 387 k.j. do oddelenia beletrie pre deti a mládež, 189 k.j. do oddelenia náučnej literatúry pre dospelých, 62 k.j. do oddelenia náučnej literatúry pre deti a mládež a z toho bolo 27 k.j umiestnených do regionálneho oddelenia Záhorácky kút.

V beletrii pre dospelých sme doplnili tituly zo žánrov ako detektívky, kriminálne romány,psychologické romány, thrillery, fantasy, ženské romány, historické romány, literatúra faktu, spoločenské romány, cudzojazyčnú beletriu.V detskej literatúre sme doplnili leporelá, rozprávky, básničky, poviedky, dievčenské romány, knihy pre chlapcov, dobrodružnú a fantasy literatúru, detektívne príbehy, komiksy, dvojjazyčnú beletriu,cudzojazyčnú beletriu.Do oddelenia náučnej literatúry pribudli cestopisy, psychológia (napr. motivačná), pedagogika , regionálna literatúra, história, manažment, ekonomika, medicína, cudzojazyčné slovníky, výchova, životné prostredie, výtvarné umenie a biografie Do náučnej literatúry pre deti a mládež sme doplnili tituly z prírodných vied,o živočíchoch, encyklopédie, o histórii, o osobnostiach, z geografie, výtvarného umenia a životného prostredia.

V rámci projektu sme nakúpili knihy celkovo za 9 149,04 Eur.

Projekt bol podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

3D filamenty 2023