Kúpa nehnuteľnosti so sebou prináša veľa starostí. Kúpiť nehnuteľnosť nie je v dnešnej dobe jednoduché a výber je častokrát spojený so stresom. Ponuka nehnuteľností je obmedzená, ceny sú vysoké… A keďže kúpa sa nezaobíde ani bez sťahovania, pripravili sme si pre vás pár tipov, ktoré vám ho uľahčia.

Čaká vás kúpa nehnuteľnosti a sťahovanie SIERA1

Predtým, ako si vyberiete svoj vysnívaný dom alebo byt, zistite si čo najviac informácií. Či už oslovíte realitnú kanceláriu alebo si svoj domov nájdete sami, vedzte, že ide o zdĺhavý proces a je už len na vašom zvážení, ktorou cestou sa vyberiete. Navyše, s kúpou je vo veľa prípadoch spojený aj predaj nehnuteľnosti. Ale to je samostatná kapitola…

Ak už ste si svoj domov vybrali, je na čase sa presťahovať. A k tomu budete potrebovať pevné nervy. Vďaka týmto tipom sa však presťahujete rýchlo a hladko.

1) Pripravte sa
Aby ste sa vyhli stresu a panike doprajte si na sťahovanie čas. Významnú úlohu v tomto kroku zohráva samotná príprava. Naplánujte a spíšte si presný zoznam jednotlivých izieb a miestností v danej nehnuteľnosti. Veci si baľte priebežne od najmenej potrebných, aby sa vám nestalo, že si zbalíte niečo, čo budete nevyhnutne potrebovať. Naháňať veci po krabiciach nebude totiž veľmi príjemne strávený čas. Preto myslite dopredu a stanovte si plán.

2) Označte si krabice
Ak ste si spísali zoznam, začnite sa baliť. Označenie krabíc vám nezaberie veľa času a dokáže vám uľahčiť celý sťahovací proces. Napíšte si na každú krabicu, čo sa v nej nachádza a o aké miestnosti sa jedná. Oceníte to najmä pri vybaľovaní vo vašom novom domove.

3) Spojte sa s priateľmi
Nepreceňujte svoje sily a požiadajte o pomoc. Vaši priatelia a známi vám so sťahovaním určite radi pomôžu. Každý, kto sa už sťahoval vie, že nejde o nič príjemné a naozaj to častokrát stojí kopec nervov. Poproste rodinných príslušníkov alebo kamarátov a spríjemnite si tento deň hudbou a občerstvením. Uvidíte, ako vám práca pôjde od ruky.

Čaká vás kúpa nehnuteľnosti a sťahovanie SIERA1

4) Plánujte
Pamätáte si ešte prvý krok? Ten spočíval v príprave a plánovaní pôvodnej nehnuteľnosti. Tentokrát však pôjde o plánovanie miestností vo vašom novom byte alebo dome. Naplánujte si, kde vaše veci v novej nehnuteľnosti situujete a premyslite si celé umiestnenie všetkých miestností.

5) Záverečné upratovanie
Pri sťahovaní sa určite nevyhnete upratovaniu. A to hneď dvojitému. Upratať totiž musíte nielen svoj nový, ale aj starý byt alebo dom. Vykonáte tak kontrolu, či ste si nič nezabudli. V novom príbytku to pôjde o niečo ľahšie. Predsa len nové sa upratuje lepšie a jednoduchšie.

Ak si len dva body zoberiete za vlastné a použijete ich pri vašom sťahovaní veríme, že vám uľahčia celý jeho proces. Nenechajte všetko na poslednú chvíľu a stavte na prípravu. Prajeme vám pevné nervy a úspešné a hladké presťahovanie.

Nezabudnite, že kúpa nehnuteľnosti nie je len dôležitý životný krok, ale ide hlavne o investíciu, častokrát na celý život. Vyberte si domov, v ktorom sa budete cítiť dobre, ktorý vám bude slúžiť a najmä si o svojom byte alebo dome zistite čo najviac informácií. Ak si nebudete vedieť rady alebo budete potrebovať pomôcť s kúpou, či predajom nehnuteľnosti, realitná kancelária Siera a jej makléri vám radi pomôžu.


.

BM Salon EV