Takmer každý z nás už v dnešnej dobe recykluje, alebo sa inak snaží pomáhať prírode. Niektoré veci môžeme zmeniť ako jednotlivci, niektoré sa týkajú celej spoločnosti. Jednou zo zásadných zmien, ktoré majú pomôcť zlepšiť svet a pomôcť prírode zotaviť sa je aj vynechanie plastov z bežného nákupného procesu. Či už je to v gastronómii – ukončenie výroby plastových boxov, slamiek, príborov a jednorázových tanierov, alebo aj v bežnom obchode či eshope – balenie do plastových sáčkov a tašiek. Papierové ekologické tašky a obaly na jedlo sa tak stávajú vhodnou možnosťou, ako uspokojiť zákazníka.

Čo je potlac.si?

Dlhodobo vyrábame rôzne obalové materiály z papiera a kartónu. S príchodom novely o používaní plastových obalov, ktorá bude platná od Nového roka, musia prevádzky riešiť to, ako budú svoj tovar či jedlo dopravovať zákazníkovi tak, aby to bolo v súlade so zákonom. Celý svet sa tak točí okolo ekologických papierových alebo trstinových obaloch. My tieto eko produkty vyrábame a rozhodli sme sa, že ich nebudeme ponúkať iba veľkým firmám, ale vytvoríme eshop, kde si aj malý lokálny predajca môže objednať malé množstvo kusov podľa jeho potreby. Aby sme ale nepredávali to, čo už predávajú iní, zakúpili sme si aj tlačiareň, ktorú podľa výrobcu aktuálne vlastníme ako jediná firma na Slovensku a v Česku. Ako pridanú hodnotu k našim výrobkom tak pre zákazníka vytvárame aj potlač produktov.

Aké výhody poskytuje váš eshop?

Hlavnou výhodou v porovnaní s konkurenciou je rýchlosť dodania, cena a neobmedzenosť vo farbách. Keďže máme jedinečnú technológiu na potlač našich produktov, vieme zákazníkovi v podstate od jedného kusu vytvoriť potlač na tašky, obálky či menu boxy. Ponúkame plnofarebnú, celoplošnú tlač, vieme vytlačiť aj malé logo alebo čokoľvek bude chcieť. Konkurencia využíva klasické technológie, a aj keď vie potlačiť napríklad 50-100 ks papierových tašiek, ich cena sa násobne predraží práve kvôli staršej technológii. Preto sa náš eshop sústreďuje na malé lokálne podniky, ktoré si nemôžu hlavne v dobe pandémie dovoliť objednávky na tašky či menu boxy v tisícoch kusov. My im ponúkame možnosť mať obrendovanú tašku, obálku, menu box už pri malom množstve, plnofarebnej potlači a za najlepšiu cenu na trhu.

Kto sú vaši zákazníci?

Veľká časť našich produktov smeruje práve na malé lokálne firmy, rôzne prevádzky s jedlom, malé kamenné predajne s drobným tovarom, pivovary, včelárstva a pod. Všetko čo nájdete v rôznych mestách, zapadnutých uličkách, stánkoch či sklepoch a garážach. Tam kde sa k vám chovajú s úctou a sú radi, že ste ich zákazníkom.

Máte aj zákazníkov, ktorými sa radi pochválite?

Áno. Tým, že si produkty vyrábame sami, vieme ponúknuť lepšie ceny aj pre väčšie firmy. Veľmi hrdí sme na našu spoluprácu napríklad s firmami Alza, Muziker, Wolt, Ledprodukt, Coolňa, ZeZáhorá, Ceva, Hoffer a iné. Náš prístup k zákazníkovi je ale rovnaký, či ide o veľkú alebo malú firmu. Všetci sú pre nás dôležití rovnako.

Aké sú vaše plány do budúcna?

Chceli by sme, aby náš eshop pomáhal podnikom po celom Slovensku. Aby si ktokoľvek, kto má dobrý nápad a chce byť viditeľný mohol cez náš eshop objednať rôzne produkty, ktoré sú ekologické. Aby si mohol dovoliť doniesť svojmu zákazníkovi jedlo v papierovej taške, na ktorej má vlastné logo, aj keď iba jedno denne. Chceli by sme náš sortiment produktov rozširovať aj na iné obaly, napríklad pizza krabice, obaly na hot dogy, krabičky na drobný tovar, obaly na kávu alebo čaj, či sušené ovocie. Chceli by sme, aby si naozaj každý mohol dovoliť zabaliť svoj produkt do pekného obalu za prijateľnú priateľskú cenu.


.
Toto je čítané

UGV Chargers: Popredný dodávateľ nabíjacích staníc pre elektromobily v Európe

Spoločnosť UGV Chargers je popredným európskym dodávateľom a výrobcom nabíjacích staníc pre…

Trnavské rádio Tak akorát 2024