V nedeľu (26.9.) sa v Talianskom Molvene konali Majstrovstvá Európy v kros triatlone. Na štarte nechýbal ani skalický triatlonista Boris Janata. Pretekalo sa na tratiach: 1,5km plávania, horská cyklistika 29km/1100m prevýšenie a beh 10km/300m prevýšenie.

Na štart sa postavilo 230 pretekárov z rôznych krajín Európy. Takto nám opísal Majstrovstvá Európy Boris:

Bol to ťažký pretek v krásnom prostredí. Celý čas bolo sucho, ale to sa zmenilo v deň pretekov, kedy nám začalo pršať pred štartom aj počas preteku. Plávanie mi vyšlo, po vyjdení z depa na cyklistiku som mal na dohľad prvú skupinku. V úvodných stúpaniach som postupne doťahoval stratu a pohyboval sa na 5. mieste celkovo. Na konci stúpania pred prvým technickým zjazdom sa mi zasukovala reťaz na prevodníku. Dlhšiu chvíľu som s tým bojoval, postupne ma obehla ďalšia skupina pretekárov. Podarilo sa mi to spraviť a druhý okruh sa mi išiel podstatne lepšie a hlavne bez problémov. Na behu prišli ďalšie problémy, keď mi spadol čip z nohy a potom ešte dva krát. Podobný problém mali aj druhí pretekári a tak som musel vždy zastaviť, čip nahodiť a rozbehnúť to znova. Našťastie som počas celého preteku nemal žiadnu krízu ani kŕče. Celý pretek som išiel, čo to dalo, bojoval a nakoniec to vyšlo na 3. miesto.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Boli sme tam naozaj super partia Slovákov, čo sa odrazilo na atmosfére pretekov ale aj celkovo, za čo takisto ďakujem. Prial som chalanom, čo sme tam boli a aj sa stretli, aby sa im podaril výsledok aký chcú. Za mňa išli naozaj pekne a podali parádny výkon.

S mojim výsledkom ako aj s výkonom nie som spokojný, no v aktuálnej situácii ho beriem. Na to, že dva dni pred odjazdom na preteky ma obmedzoval môj zdravotný stav pretrvávajúci z predchádzajúceho mesiaca som rád, že sa mi podarilo získať medailu. Po zistení ako na tom zdravotne som, bolo mojím želaním postaviť sa na štart majstrovstiev Európy na čo som sa tešil celú sezónu. O to krajšie je to teraz s medailou. Veľkú zásluhu na tom má Peter Hečko Fyzioterapeut , ktorý ma dal dokopy a vydržalo to aj na pretek.

Poďakovať by som chcel mojej rodine, majú veľkú zásluhu na mojich výsledkoch.
A takisto veľké ďakujem mojim sponzorom a ľuďom okolo mňa, bez ktorých by to určite nešlo.

Ďakujem: MOUNTAINTIME, Kompava.sk, Superionherbs, Aquasphere, mySASY, ParCool Parking Experts, TM SPORT Skalica, Cykloservis Vlastimil Hynčica, Záhorí.sk – správy z vašej ulice, Lark Skalica, BigMat Stavebniny Skalica, Hertlsport, Bikearenazlatnickadolina, Pavel Štěpka, Zdeněk Dvořák, Jan Gabaj


.
Toto je čítané

Nedostatok železničiarov už ovplyvňuje prevádzku vlakov na Záhorí

Železnice sú personálne poddimenzované niekoľko rokov. Nedostatok zamestnancov už začínajú pociťovať aj…

BM Salon EV