Počet potvrdených prípadov nového koronavírusu v Bratislavskom kraji naďalej stúpa. Na sociálnej sieti o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava hlavné mesto. Tento týždeň zaznamenal 807 prípadov, kým minulý týždeň išlo o 591 prípadov.

ilustračné foto

“Z 807 ochorení COVID-19 bolo 512 nezaočkovaných osôb, 18 osôb bolo čiastočne zaočkovaných a 277 osôb riadne zaočkovaných,” priblížil úrad s tým, že 23 prípadov nákazy bolo importovaných zo zahraničia. Konkrétne išlo o tri prípady zo Srbska. Rovnako ich bolo importovaných zo Spojeného kráľovstva, Česka a Rumunska. Dva prípady importu zaznamenali z Talianska a Gruzínska. Jeden prípad importu zaznamenali z Ruska, Rakúska, Bosny a Hercegoviny, Španielska, Bulharska, Čiernej Hory a Turecka.

Nathaniel Knizkaren 2023

RÚVZ doplnil, že všetky potvrdené prípady boli jeho pracovníkmi epidemiologicky spracované. “Pozitívnym osobám bola nariadená karanténa, boli zabezpečené aj kontakty týchto osôb a potrebné protiepidemické opatrenia na zabránenie šírenia nového koronavírusu a jeho mutácií medzi populáciou Bratislavského kraja,” informoval.

V Bratislavskom kraji bol v predškolských a školských zariadeniach prerušený výchovno-vzdelávací proces v jednej celej materskej škole, v troch materských školách po troch triedach, v 15 základných školách v 23 triedach a v siedmich stredných školách v desiatich triedach.

RÚVZ zaevidoval 26 pozitívnych detí, respektíve žiakov a sedem zamestnancov.


.

BM: Festival Záhrad