Pred zápasom s Dubnicou boli jasné dva fakty a to, že hostia dali v doterajšom priebehu už 16 gólov, čie majú solídny útok, ale zároveň, že 16 gólov dostali, čo poukazuje na veľmi slabú obranu. Zápas sa skončil 4:1 pre MFK, čiže v tomto prípade si útok hostí vylámal zuby na najlepšej obrane súťaže a domáci dokonale využili najväčšiu slabinu súpera.

foto MFK Skalica

V úvode zápasu mali loptu na kopačkách viac hostia a aj sa dostali do šestnástky domácich, ale neprinieslo to žiadne šance. Chvíľu trvalo, kým sa Skaličania dostali do tempa, ale potom to už stálo za to. V 11. minúte sa k lopte dostal Mizerák a hosťujúcemu gólmanovi nedal šancu. 1:0. O pár minút práve strelec prvého gólu centroval pred domácu bránku, kde veľkú šancu nepremenil Baumgartner. O minútu neskôr sa však skóre menilo opäť. Po rohovom kope získal loptu Hambálek a poslal loptu medzi tri žrde. 2:0. Spolupráca Mizeráka a Baumgartnera znovu zafungovala v 21. minúte, ale strela minula bránku hostí. V 29. minúte aktívny Baumgarter centroval na Šebestu, ale skalický útočník trafil iba brankára. Do tretice si gól fanúšikova mohli zakričať v 35. minúte, kedy chybnú rozohrávku hostí vystihol Hambálek a jeho prihrávku dokonale využil Voleský. 3:0. Hostia v prvom polčase príliš vody nenamútili a Junas sa musel vytiahnuť iba pri strele z konca prvej polovice duelu. Skóre ešte mohol pred odchodom do kabín zvýšiť Hambálek, ale o pár centimetrov minul žrď.

V streleckej fazóne pokračovali domáci hneď od úvodu druhého polčasu. Už v 47. minúte sa lopta ocitla v malom vápne, šancu mal už Baumgartner, ale gól sa podarilo vsietiť Voleskému. 4:0. Napriek tomuto jednoznačnému stavu sa hostia v nasledujúcich minútach snažili a boli aktívni. Ďalšiu veľkú šancu mal však domáci Šebesta v 59. minúte. Prišla však aj veľká šanca hostí, keď po strele v 65. minúte skóre domácich zachránila konštrukcia bránky. To už neplatilo v 78. minúte, kedy po rohovom kope domáca obrana neobsadila jedného z hosťujúcich hráčov, ktorý vymazal čisté konto Junasa. 4:1. To bola posledná zmena skóre a MFK si tak úplne zaslúžene pripísal tri body do tabuľky, v ktorej aktuálne figuruje na piatej priečke s 20 bodmi (s dvomi zápasmi k dobru). Lídrom súťaže je Banská Bystrica (26 bodov) pred Podbrezovou (24), Humenným (23) a Komárnom (23).

MFK Skalica – FK Dubnica nad Váhom 4:1 (3:0 – 11. Mizerák, 15. Hambálek, 35. Voleský, 47. Voleský, žlté karty 1-2, 305 divákov, rozhodoval Dziviak)

MFK Skalica: Junas – M. Nagy (C), Mader, Rudzan, Mizerák, Mášik, Petr, Hambálek, Šebesta, Voleský, Baumgartner
Náhradníci: Štursa, Kousal, Brigant, Vašíček, Gröger

O týždeň Skaličania pocestujú do Žiliny a doma ich môžete prísť podporiť 16. októbra, kedy v zápase 13. kola privítajú Bardejov (18.00).


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

3D filamenty 2023