Po vyše ročnej prestávke sa v septembri uskutočnila zberateľská burza. Tešili sa všetci zberatelia bankoviek, mincí, pohľadníc a ďalšieho zberateľského materiálu, ale najmä členovia Klubu filatelistov ZSF 52 -32 v našom meste. Filatelisti sa opäť začali stretávať od júna v budove bývalého mestského úradu na Radlinského ulici. Počet členov klubu sa nemení, i keď by radi medzi sebou privítali aj nových záujemcov.

Úspešný filatelista Martin Haba.

V septembri začal opäť pracovať v priestoroch ZŠ Dr. Dérera  krúžok mladých filatelistov, ktorý má momentálne 10 členov. V minulosti už zaznamenali niekoľko dobrých umiestnení v celoslovenskom finále filatelistickej olympiády, no a v tomto roku sa dostavil úspech najväčší. Po viac ako 20 rokoch sa na celoslovenskej výstave s medzinárodnou účasťou v Nitre objavil exponát z Malaciek. Volá sa Európske krajiny a oblasti Európy po roku 1950 a Martin Haba zaň získal striebornú medailu.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Na jesennej zberateľskej burze mal premiéru ďalší poštový lístok zo série Malacky dnes, ktorý zobrazuje materskú školu na Rakárenskej ulici. Na december sa pripravuje lístok s vyobrazením Božej muky na Brnianskej ulici. V apríli budúceho roka by mal vyjsť už 50. poštový lístok zo spomínanej série.

Veríme, že 11. decembra sa opäť stretneme na zimnej zberateľskej burze.

A. Pašteka


.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

3D filamenty 2023