Zápas kola sa hral v Holíči, kde sa streli ešte na jar dve krajské mužstvá. Domáci vyhrali presvedčivo a už šesť kôl nestratili ani bod. Susedské derby vyhralo v Dubovciach domáce mužstvo, v Rohove zase hostia. Jediná remíza bola v Hlbokom.

Zo zápasu Hlboké – Cerová 2:2. Zľava Miro Pavlík, Dominik Štora, Kristián Mikulčík a rozhodca Rado Kopúnek.

ObFZ 6. liga Skupina A 13. kolo

Jablonica – Radošovce 5:0 (0:0), 57., 68., 85. M. Galba, 61. E. Hečko, 64. P. Pitorák (11), r. Lapoš, Škrinár, Michalička.

Favorizovaná Jablonica privítala posledné Radošovce, no napriek stálemu tlaku nedokázala do prestávky ani jednu z vytvorených šancí premeniť. Hostia takmer hodinu držali bezgólový stav, no potom za 11 minút štyrikrát inkasovali. Skóre otvoril v 57. min. Mário Galba – 1:0. O chvíľu sa v šestnástke dobre zorientoval Edo Hečko a zvýšil na 2:0. Z penalty pridal Patrik Pitorák tretí gól a o chvíľu si Galba gólom na 4:0 „zamiesil“ na hetrik. Ten uzavrel v 85. min. presnou hlavičkou – 5:0. Hostia boli neškodným mužstvom a domácu bránu takmer neohrozili.

 

Hlboké – Cerová 2:2 (1:1), 44. J. Kovalovský, 68. M. Pavlík – 20. A. Roman, 79. M. Gurín, r. Kopúnek, Patka.

Vo vyrovnanom prvom polčase to bol minisúboj na diaľku medzi domácim Jurajom Kovalovským a Adrianom Romanom z Cerovej. Ten najskôr po úniku pripravil tutovku Badáňovi, ktorému sa však pred opustenou bránou zamotala lopta pod nohami a domáca obrana zasiahla. Po ďalšom úniku Roman zbrklo zakončil namiesto prihrávky, no v 20. min. už svoj únik zakončil technickou strelou k pravej tyči- 0:1. Kovalovský najskôr v sľubnej šanci vysoko prestrelil, potom z rohu „nabil“ Knotekovi, ktorý na zadnej tyči spálil tutovku a v 44. min. parádny 40 m pas Štoru trafil priamo z voleja ponad Václavka – 1:1. Po prestávke mali viac z hry domáci, šance Mráza, Kovalovského a Knotka ostali nevyužité, no v 68. min. nedôrazný odkop Nošťáka poslal z prvej Miro Pavlík lobom ponad brankára do siete – 2:1. Hostia sa spoliehali na brejky. V 79. min. ušiel Badáň, no keď premeškal správnu chvíľu na zakončenie stačil ešte prihrať Mišovi Gurínovi, ktorý s pomocou tyče vyrovnal – 2:2. Tri body mohli ísť nakoniec na Cerovú, no Zuzkovič po rohu Machlicu a dvakrát Herceg zahodili nemožné.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Dubovce – Pop. Močidľany 2:1 (1:1), 39. M. Huťťa (11), 84. D. Kudláč – 14. M. Tokoš, r. Vlk, Blaha, Knap.

Zápas začali aktívnejšie hostia a v 14. min. sa po štandardke Forišku presadil Mišo Tokoš – 0:1. Dubovce v snahe vyrovnať pridali a v 39. min. sa im to podarilo, keď penaltu premenil Milan Huťťa – 1:1. Po prestávke sa hralo medzi šestnástkami, viac šancí mali domáci, no nevyužili ich. Na druhej strane Tokoš druhýkrát Pekara neprekonal a tak sa rozhodlo v 84. min., kedy strelou z hranice šestnástky nedal Kocákovi šancu Dávid Kudláč – 2:1.

 

Rohov – Rybky 1:4 (1:0), 43. I. Ravas – 63. M. Mareček, 65., 72. F. Ravas, 68. L. Petrúfka, r. Jablonický, Hušek, Kopúnek.

Domáci nastúpili so snahou prekvapiť favorita a obrať ho o nejaký ten bodík. V prvom polčase sa im to aj darilo a vytvorili si aj šance, ktoré mladý Dubec nepremenil. V 43. min. trafil ideálne z trestného kopu Ivan Ravas na 1:0 a z ďalšej šance do brankára Tomana. Druhý polčas patril favoritovi, ktorý za necelých 10 minút dal 4 góly. Najskôr býv. hráč Rohova Matúš Mareček strelou z 20 m vyrovnal a o chvíľu „zabudnutý“ Fredy Ravas dal na 1:2. Vyrovnať mohol I. Ravas, keď však nepremenil samostatný únik, hostia vzápätí trestali Lukášom Petrufkom a F. Ravasom – 1:4.

 

Oreské – Sobotište 2:1 (1:1), 8., 83. M. Baláž – 6. M. Hecht, r. Hušek, Dzindzík.

Hodový zápas v Oreskom bol skôr bojovný, hostia domácich zaskočili aktívnou hrou a v 6. min. po rýchlej akcia dal Mišo Hecht na 0:1. Už o dve minúty sa hlavou po rohu presadil Miro Baláž a začínalo sa odznova – 1:1. Domáci sa ťažšie presadzovali, náznaky ich šancí končili nedôraznym zakončením alebo v rukách Petráša. V druhom polčase snahu domácich pribrzdila v 57. min. nepremenená penalta Pavlačkom, neúspešná hlavička A. Baláža a šanca Ligása, no v 83. min. sa dôrazom presadil opäť Miro Baláž 2:1. Šance mali aj hostia, no domácich podržal brankár Štefka.

 

Holíč – Mokrý Háj 3:1 (2:0), 20., 70. J. Martinusík, 32. M. Nečas – 53. I. Šefčík (11), r. Vlk, Knap, Blaha.

V súboji nedávnych krajských mužstiev sa bolo od začiatku na čo pozerať. Po dvoch šanciach Martinusíka pohrozili aj hostia Eisnerom. Martinusík v 19. min. netrafil ani na tretí pokus, no o minútu už po prihrávke Kompuša mieril presne – 1:0. Domáci ovládli hru, no Uher, Nečas ani Spazier vedenie domácich nezvýšili. V 32. min. spoluprácu Uhera s Kompušom zakončil prudkou strelou Marek Nečas – 2:0. Pred prestávkou boli šance na obidvoch stranách, no ani Spazier, ani hosťujúci Vaško neuspeli. Po prestávke vykresal iskričku nádeje pre Mokrý Háj Igor Šefčík, ktorého v 53. min. v šestnástke fauloval brankár Nesnadný a sám premenil nariadený pokutový kop na 2:1. V 66. min. mohol Šefčík aj vyrovnať, tentoraz však Nesnadného neprekonal. V 70. min. po samostatnom úniku svojim druhým gólom Martinusík, ktorým uzavrel gólový účet na konečných 3:1. Hetrik sa mu uzavrieť nepodarilo, hoci mal na to ešte zo dve príležitosti. Iskra natiahla počet vyhraných zápasov v rade na šesť.

Dohrávky: Pop. Močidľany – Mokrý Háj, Mokrý Háj – Rybky.

 

 

Skupina B 12. kolo

Lakšárskym strelcom akoby odišla forma. Preč sú časy, keď strieľali 6, 7 i 8 gólov v zápase. V posledných troch kolách to bolo 1, 2 a 0. Päťgólové víťazstvá dosiahli Kúty i Stráže, body sa delili v Kopčanoch i v Jánoch.

 

Štefanov – Kúty 0:5 (0:4), 22., 32., 37. M. Vrábel, 25. M. Puškáč, 55. R. Ivánek, r. Jablonický, Fulier, Kahúň.

Kúty o osude zápasu v podstate rozhodli v priebehu 15 minút, kedy súperovi nastrieľali štyri góly. Trikrát sa presadil Mário Vrábel a jeden gól pridal Milan Puškáč – 0:4. Po prestávke pridal v 55. min. po rohu piaty gól hostí  Rado Ivánek – 0:5. Poslednú polhodinu sa už len dohrávalo, zápas bol rozkúskovaný viacerými striedaniami, čo hosťom aj vyhovovalo.

 

Mor. Sv. Ján – Lakš. N. Ves 0:0, r. Tubl, Hušek.

Nepríjemné zranenie Jakuba Michalicu hneď na začiatku zápasu zanechalo na mužstve hostí nepríjemnú stopu, z ktorej sa nemohli počas celého zápasu spamätať a druhýkrát v sezóne vyšli gólovo naprázdno. Hoci mali po celý zápas prevahu, svoje šance trestuhodne zahadzovali. Jáňania bojovali, úspešne sa bránili a hrozili z brejkov, no k úspešnému zakončeniu sa nedostali.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Spartak Stráže – Čáry 5:0 (1:0), 7., 79., 81. R. Slovák, 64. D. Strapko, 68. M. Búran, r. Vlk, Knap, Blaha.

Trošku krutý výsledok pre hostí, ktorý v poli nehrali až tak zle, no pohnevali sa so zakončením, keď za celý zápas ani raz neohrozili domáceho brankára. Spartak vyhrával už od 7. min. po góle Roba Slováka 1:0. Po zákroku na Šefčíka sa hostia domáhali penalty, no nepískalo sa. Po prestávke dali domáci dvakrát po dva „zlepené“ góly. Najskôr David Strapko a Maťo Búran v krátkom slede dvakrát prekonali Ozábala v bráne hostí a v záverečnej desaťminútovke to zopakoval Slovák, ktorý tým uzavrel svoj hetrik i strelecký účet zápasu na 5:0.

 

Kopčany – Slovan Šaštín 2:2 (2:1), 26.., 44. O. Zabadal – 16., 80. M. Herda (oba z 11), r. Dzindzík, Polakovič, Thao.

Slovan bol spočiatku aktívnejší a aj sa ujal vedenia, keď v 16. min. po faule v domácej šestnástke Matúš Herda premenil pokutový kop na 0:1. Domáci zvýšenou bojovnosťou dokázali ešte do prestávky otočiť nepriaznivý stav vo svoj prospech, keď sa dvakrát presadil Ondrej Zabadal – 2:1. Vo vyrovnanom zápase bez vyložených šancí na obidvoch stranách sa nakoniec vyrovnalo aj skóre, keď hostia dali aj svoj druhý gól z pokutového kopu, čo sa domácim veľmi nepáčilo. Aj ten premenil Matúš Herda. Aj preto bol záver zápasu dosť nervózny s niekoľkými zbytočnými faulmi.

 

Bor. Sv. Jur – Bor. Mikuláš 1:3 (0:3), 50. T. Polák – 16., 31. D. Pálka, 31. vlastný (E. Salajka), r. Lapoš, Škrinár.

Prvú šancu mali domáci, no Juraj Vacho v bráne hostí loptu za svoj chrbát nepustil. Búrania vyhrali presvedčivo prvý polčas o tri góly, po troch presných zásahoch Dušana Pálku. O hetrik ho „obral“ Edo Salajka, ktorému bol tretí gól pripísaný ako vlastný – 0:3. Hneď po prestávke síce Tomáš Capák Polák znížil na 1:3, no viackrát sa už domáci strelci nepresadili a Jurania si pripísali dvanástu prehru v rade.

Dohrávky: Bor. Mikuláš – Kopčany, Stráže – Bor. Mikuláš.

 

ObFZ 7. liga 12. kolo

Prvú prehru utrpela Petrova Ves v susedskom derby v Uníne, čí sa domáci futbalisti vrátili do súboja o postup. Výborný zápas sa hral v Hradišti, gólové hody boli v Rovensku a Smolinské natiahlo počet zápasov bez prehry na sedem. Kunovu stačil v Trnovci na presvedčivé víťazstvo len polčas.

 

Hradište – Š. Humence 0:1 (0:0), 74. D. Burian, r. Ma. Šefčík, Daniš.

Výborný zápas mužstiev z vrchu tabuľky. V prvom polčase dominovali domáci, no ich strelci sa „zamerali“ na brvno Rafajovej bránky. Trafili ho F. Mickalička, B. Kolenyák a dvakrát M. Sadloň. V druhom polčase sa hra vyrovnala a do šancí sa dostávali aj hostia. Jednu z nich po peknej akcii premenil v 74. min. Dominik Burian – 0:1. Snaha domácich o vyrovnanie nebola úspešná, naopak, hostia mali ešte dve príležitosti na zvýšenie svojho vedenia, no sám pred navrátilcom v domácej bráne T. Hološkom (prišiel z Košarísk) neuspel Aleš Foriška.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Smrdáky – Smolinské 2:3 (0:2), 76. J. Pagáč (11), 82. D. Švárny – 25., 28. Jaro. Goga, 46. R. Buček, r. Bednár, Babic.

Smolinské je v laufe, neprehralo už sedem zápasov v ráde. Aj v Smrdákoch hralo výborne a súpera nepúšťalo do šancí. Pred koncom prvej polhodinky dvakrát udrel Jaro Goga, keď prvý gól dal strelou k týči a na 0:2 efektným lobom. Hneď po prestávke zvýšil po úniku Ríšo Buček na 0:3 a zdalo sa byť rozhodnuté. Domáci sa rozstrieľali až v záverečnej štvrťhodinke, kedy po faule znížil z penalty Juraj Pagáč na 1:3 a v 82. min. Damian Švárny kontaktným gólom na 2:3. Hostia si v závere už tesné vedenie postrážili.

 

Unín – Petrova Ves 2:1 (1:0), 16., 68. M. Uher (oba z 11) – 71. Š. Vanek, r. Kahúň, Fulier.

Derby stretnutie začalo dvomi pokutovými kopmi. Kým hosťujúci Martin Mihálik v 12. min. túto príležitosť nevyužil, o štyri minúty bol Mišo Uher úspešnejší – 1:0. V zaujímavom, i keď trošku ostrejšom zápase vydržal tento stav až do 68. min., kedy dostali domáci ďalšiu možnosť kopať penaltu a ani tentoraz sa Uher nemýlil – 2:0. No už o tri minúty sa hostia vrátili do zápasu, keď Štefan Vanek znížil na 2:1. Viac však už Petrovka nestihla a tak sa v 12. kole „dočkala“ svojej prvej prehry. Unín sa tak vrátil do boja o postup.

 

Rovensko – Koválov 4:4 (0:2), 65. F. Vizváry, 68. P. Baláž, 70. P. Vizváry, 79. M. Matula – 8., 81., 90. (11) V. Labaš, 45. P. Hyža, r. Kopúnek, Jablonický.

Zápas s gólovou prestrelkou ako na hojdačke. Najskôr vyhrávali hostia 0:2 a zdalo sa, že si prišli pre tri body. Lenže po prestávke domáci v priebehu piatich minút dali tri góly a keď v 79. min. zvýšil Matula na 4:2, malo byť rozhodnuté. Nebolo. Vlado Labaš mladší dvomi gólmi zariadil deľbu bodov, na 4:4 dal v poslednej minúte po ruke Mindeka z pokutového kopu.

 

Sekule – Letničie 4:0 (2:0), 7. Andrej Trajlínek, 35. P. Kovár, 83. F. Volouch, 89. Adam Trajlínek, r. Polakovič, Michalička.

Zaslúžené víťazstvo domácich, ktorý sa ujali vedenia už po siedmich minútach po góle Andreja Trajlínka a do polčasu pridal druhý gól Paťo Kovár – 2:0. Aj po prestávke sa hralo v réžii domácich, no góly prišli až v samom závere zápasu, keď tretí gól pridal Filip Volouch a skóre uzatváral minútu pred koncom Adam Trajlínek – 4:0.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Trnovec – Kunov 1:4 (0:4), 80. R. Uher – 15. D. Ventúra, 35. J. Burian, 40. R. Stanek, 43. J. Belohlávek, r. Bednár, Babic.

Kunovu sa vonku akosi nedarilo. Vyhral iba prvý zápas v Sekuliak a odvtedy nič. Tentoraz na ihrisku posledného Trnovca rozhodol už v prvol polčase, kedy jeho strelci nastrieľali súperovi štyri góly. Skóre otvoril v 15. min. Dávid Ventúra a v závere polčasu v priebehu 8 minút zvýšili J. Burian, Stanek a Belohlávek až na 0:4. Po prestávke sa už len dohrávalo, šancu v bráne hostí dostal Peter Bartek, ktorý v 80. min. chytil Radovi Uherovi pokutový kop, no proti jeho dorážke už bol bezmocný – 1:4.

 

 

ObFZ 8. liga 12. kolo

Líder z Chropova najmä vďaka piatim gólom Olivera Černeka rozstrieľal Dojč. K 9 bodovému trháku mu pomohlo Osuské, ktoré najtesnejšie zdolalo jeho konkurenta z Jablonky. Prietrž neubránila Borisa Tobiaša a na druhé miesto sa zatiaľ nevrátila.

 

Osuské – Jablonka 1:0 (1:0), 23. O. Muravskyi, r. Thao.

Jablonka bola favoritom stretnutia, no domáci príkladne bojovali a v 23. min. sa ujali vedenia gólom ukrajinského legionára Oleha Muravského. V ďalšom priebehu Osuské odolalo snahe hostí o vyrovnanie a víťazstvom sa bodovo dotiahlo na tretiu Prietrž.

 

Bukovec – Prietrž 4:1 (1:0), 27., 60., 82. B. Tobiaš, 88. P. Šišolák – 86. R. Sedláček, r. Bušo, Švancara.

Ďalšie susedské derby na ihrisku súpera už pre Prietrž nedopadlo šťastne. Kým v Osuskom v poslednej minúte vyrovnali na 3:3, v Bukovci po čistom hetriku Borisa Tobiáša im „zmŕtvychvstanie“ nevyšlo. Rado Sedláček síce znížil na 3:1, no bolo to už v samom závere zápasu, navyše domáci pridali ešte jeden gól Paťom Šišolákom.

Macek Knihy.Zahori

Chvojnica – Vrádište 1:3 (0:0), 79. J. Černek – 66., 68. D. Medo, 75. R. Puček, r. Barančík.

Posledná Chvojnica stačila so súperom držať krok hodinu hry, no potom v priebehu 9 minút trikrát inkasovala. Skóre otvoril a o dve minúty pridal aj druhý gól Dominik Medo, na 0:3 zvýšil Ríšo Puček. Čestný úspech domácich zaznamenal Kubo Černek.

 

Chropov – Dojč 8:2 (3:1), 3., 17., 43., 73., 76. O. Černek, 52. P. Hlavička, 58. O. Orth, 66. M. Vávra – 37., 85. Š. Mach, r. Daniš.

Jednoznačné víťazstvo lídra súťaže, ktoré režíroval päťgólový Oliver Černek.

 

voľno – Podbranč.


.
Toto je čítané

Hokejbal: Skalica postúpila do semifinále play-off

V hokejbalovej extralige bol po dvoch zápasoch na Záhorí stav štvrťfinálovej série…

BM: Ustekana sobota