Ak máte dobré srdce a chceli by ste pomôcť rodinám v núdzi, máte možnosť. Slovenský Červený kríž a Kaufland SR spojili svoje sily a prostredníctvom projektu Pomáhame potravinami organizujú každoročne v októbri celoslovenskú zbierku potravín. V roku 2019 vďaka dobrým ľuďom pomohli 75 rodinám v Malackách a okolí.

Foto: Redcross.sk
Šancu prispieť budú mať všetci ľudia dobrej vôle, ktorí si prídu do Kauflandu nakúpiť vo štvrtok 14. októbra a pritom nezabudnú ani na tých, ktorí si nemôžu dovoliť to, čo oni. Stačí, ak k svojmu nákupu pridajú niektoré z trvanlivých potravín z odporúčaného zoznamu, a potom ich pri odchode odovzdajú dobrovoľníkom zo Slovenského Červeného kríža. Pre ľudí v núdzi sú vzácne aj tieto trvanlivé potraviny: zeleninové a mäsové konzervy, ovocné kompóty, múka, ryža, cestoviny, pochutiny, detská krupica, granko, čaje,  cukor, soľ, olej, trvanlivé mlieko, med.
Zbierka sa bude 14. októbra konať po celom Slovensku. Potraviny, ktoré sa v tento deň podarí vyzbierať v malackom Kauflande, uľahčia život rodinám v núdzi v Malackách a okolí. Členovia a dobrovoľníci Červeného kríža z vyzbieraných potravín pripravia balíky, určené najmä mnohopočetným rodinám, sociálne slabším, seniorom či ďalším v sociálnej núdzi (možno sa do nej dostali nie vlastným pričinením).
Zbierka potravín sa koná po 7. raz, prvýkrát to bolo v roku 2014. Od začiatku projektu sa vyzbieralo vyše 281 ton potravín, v ktorých sa pripravilo okolo 14 200 potravinových balíkov.

Obsah potravinového balíka by mal vystačiť na prípravu niekoľkých teplých jedál pre celú rodinu a hádam potešiť aj deti niečím sladkým
generálna sekretárka SČK Zuzana Rosiarová Kesegová.

Záhorácke rádio 2024 01
To, čo je pre jedného samozrejmosť, môže byť pre iného vzácnosť. Pomôžte svojím nákupom tým, ktorí to potrebujú. Preukážte súcit ľuďom v núdzi a zapojte sa do potravinovej zbierky Pomáhame potravinami. Ďakujeme.
Človek nežije iba z lásky, ktorú prijíma, ale najmä z tej, ktorú daruje.
Miestny Slovenský Červený kríž Malacky

.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota