Malačan Marián Jung, viacnásobný majster sveta i Európy, ako člen Dukly Banská Bystrica reprezentoval Slovensko na majstrovstvách Európy vo vodnom motorizme v Nemecku, kde získal už svoj 14. titul majstra Európy na rýchlostnom člne v kategórii O – 700.

V posledných pretekoch seriálu doslova deklasoval svoju konkurenciu, keď vyhral tri zo štyroch jázd. V mimoriadne vydarenej sezóne získal ešte dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta v kategórii F – 500.

„Vôbec to nebolo jednoduché. V Nemecku sa predstavili najlepší a najskúsenejší piloti v tejto kategórii. Trať má štyri bóje, krátke roviny, na tých bójach je silné preťaženie viac než 3G, zvládnuť to v krátkej dobe štyrikrát bolo to teda oveľa náročnejšie,” povedal M. Jung.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Slovenský pohár v Malackách

Na súťažnú seniorskú dráhu sa už pripravuje aj 14 – ročný syn Mariána Junga Šimon, ale aj ďalšie nádeja z okolia Malaciek.

Agilný oddiel vodného motorizmu usporiadal 3. kolo Slovenského pohára vo vodnom motorizme mládeže. Preteky sa uskutočnili na tréningovej vodnej ploche SJ Sport v blízkosti Malaciek.

Podujatia sa zúčastnili mladí vodní motoristi z Malaciek, Bratislavy, Komárna a Piešťan. V kategórii Delfín, čo boli najmladší vodní motoristi, na prvom mieste skončila Linduška Šírová z Jakubova, pretekárka Interu Bratislava a na druhom mieste Lívia Balážová z Piešťan. V kategórii mladšieho žiactva patrilo prvé miesto Elle Jung z SJ Sport Malacky pred Ninou Majerčíkovou a Nikolasom Mikuliakom, obaja z Piešťan. Medzi najstaršími dominoval Šimon Jung z SJ Sport Malacky, strieborný z majstrovstiev sveta. Druhý bol Oliver Šíra z Jakubova, ktorý preteká za Inter Bratislava. Tretia bola Barbara Nikolett Bazinská z Komárna.

Pohár primátora Mesta Malacky získal najrýchlejší pretekár podujatia, ktorým bol Šimon Jung. Ceny najlepším odovzdával predseda OVM Benzinol teamu Malacky Emil Jung, ktorý poďakoval všetkým sponzorom podujatia. Bolo to posledné mládežnícke podujatie vo vodnom motorizme v tejto sezóne.

Anton Pašteka


.
Toto je čítané

Futbal 4. liga: Gbely doma porazili Jaslovské Bohunice

Domáci sa od začiatku pustili s chuťou do súpera a najmä v úvodnej polhodinke si…

BM: Ustekana sobota