V 13. kole futbalisti MFK Skalica privítali súpera z východného Slovenska Partizán Bardejov BŠK.

foto MFK Skalica

Pred začiatkom duelu si uctili skalickú legendu. Pri príležitosti životného jubilea prijal blahoželanie od členov vedenia MFK Petra Bartoša, Mareka Gulu, Pavla Vaška a tiež kapitánov oboch tímov Bardejova i Skalice niekdajší hráč Skalice nielen vo futbale, ale i hokeji a dlhoročný tréner hokejovej mládeže František Kazinota. V zime hrával hokej, v lete futbal a po skončení aktívnej kariéry vychoval stovky hokejistov. Patrí k najvýraznejším postavám histórie skalického športu.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Po slávnostnom antré sa začal samotný zápas a už v 3. minúte sa pred domácim gólmanom prehnal nepríjemný center hostí, ktorí ho však nedokázali využiť. V 5. minúte sa výborne uvoľnil Šebesta, ale jeho strelu domáci odvrátili na roh. Zvýšená aktivita domácich už onedlho priniesla ovocie. V 8. minúte po vhadzovaní Mizeráka loptu pohotovo do vápna poslal Hambálek a najlepšie sa tam zorientoval Brigant, ktorý prekonal hosťujúceho gólmana. Pred zápasom sme v preview napísali toto: „V prvom vlaňajšom zápase sa o vyrovnávací gól Bardejova postaral Tomáš Brigant, aktuálne hráč skalického MFK. Určite nebudeme proti, keď sa gólovo presadí opäť.“ Tak toto nám vyšlo stopercentne. O pár minút neskôr ten istý hráč vyprášil rukavice brankára Bardejova. Prevaha domácich pokračovala aj v nasledujúcich minútach a domáci strávili veľa času na polovici súpera. Veľmi aktívny bol už tradične Šebesta, ale pred niekdajšieho skalického brankár Čikoš-Pavlička sa tlačili viacerí hráči zo všetkých strán. K slovu sa však dostali aj hostia, prvú veľkú šancu mali v 40. minúte, ale domáci gólman vytiahol skvelý zákrok.

Po polčase sa obraz hry nezmenil. Skaličania boli aktívnejší a už v 48. minúte sa mohlo skóre meniť, keď po veľkej chybe obrany sa v dobrej pozícii ocitol Voleský. Bránku však prestrelil. O pár desiatok sekúnd poslal zaujímavý center do šestnástky Brigant, ale nik ho nezužitkoval. V 56. minúte hostia stratili loptu uprostred ihriska, domáci sa dostali do rýchleho brejku a tentoraz sa Voleský nemýlil. V 60. minúte sa zranil domáci gólman Junas, ktorého potom v bránke vystriedal Gröger. Už o chvíľu po závare v šestnástke sledoval loptu, ktorá minula pravú žrď bránky. Pekná akcia sa zrodila v 70. minúte, kedy Brigant poslal center do šestnástky a hlavička Černeka tesne minula pravú žrď. Krušné chvíľky zažili naši futbalisti v 75. minúte, kedy si kvalitný zákrok po ďalekonosnej strele pripísal Gröger. Ešte väčšiu šancu si hostia pripravili v 84. minúte, keď Mader vykopával loptu z bránkovej čiary. Následne z brejku sa do veľkej šance rútil krátko potom, ako prišiel na ihrisko. Najprv namiesto strely zvolil prihrávku a následne sa dokázal presadiť aj strelecky, ale neuspel. Až do posledných chvíľ sa oba tímy snažili útočiť – hostia chceli znížiť, domáci naopak navýšiť výhru. Najbližšie gólu bol v nastavenom čase Šebesta, ale skalický kanonier iba opečiatkoval brvno hosťujúcej bránky. Skóre sa už nezmenilo, domáci vyhrali 2:0, opäť neinkasovali (doposiaľ v 11 zápasoch iba štyrikrát).

MFK Skalica – Partizán Bardejov BŠK 2:0 (1:0 – 8. Brigant, 56. Voleský; žlté karty 2-3, 422 divákov, rozhodoval Marhefka)

MFK Skalica: Junas – Nagy (C), Mader, Rudzan, Mizerák, Mášik, Černek, Brigant, Šebesta, Voleský, Hambálek; náhradníci: Petr, Štursa, Kousal, Hollý, Gröger

Nasledujúce domáce zápasy:
V stredu 27. októbra sa bude dohrávať zápas 9. kola s Petržalkou a v poslednú októbrovú sobotu je na programe mimoriadne dôležitý duel proti aktuálne druhému a pred časom i vedúcemu Humennému (18.00).

 

Záhorí.sk informoval PR manažér klubu Tomáš Hluch

 


.
Toto je čítané

Hokejbal: O finalistovi sa rozhodne tento víkend v Skalici

Hokejbalová extraliga pokračovala uplynulý víkend ďalšími semifinálovými zápasmi play-off. Hokejmarket Skalica čakala…

Trnavské rádio Tak akorát 2024