Futbalisti FK Senica remizovali v 11. kole Fortuna ligy s MFK Zemplín Michalovce 1:1.

foto Braňo Španka, fksenica.eu

Úvodné dejstvo prinieslo prevažne medzišestnástkový futbal, aj keď loptu mali viac na kopačkách hostia. Šancí nebolo veľa, domáci sa dostali do zakončenia už vo 4. minúte, kedy sa presadil Oršula, no zvnútra 16-ky jeho strela išla tesne vedľa. V 23. minúte dali o sebe vedieť Trusa s Marcinom a prvý menovaný hráč sa dostal do zakončenia, no Ravas nohami loptu vyrazil. Úspešná bola spolupráca týchto hráčov v 35. minúte. Trusa vnikol do pokutového územia, po jeho prihrávke sa zhruba na hranici 11-ky presadil Marcin a zavesil pod brvno. Seničania sa do väčšej šance dostať nedokázali a tak sa polčas skončil jednogólovým vedením hostí.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Seničania začali v druhom polčase tlakom, chceli čo najskôr streliť vyrovnávajúci gól. Z čista-jasna na druhej strane v 57. minúte po pase Žofčáka a súboji Šumbera s Marcinom v pokutovom území rozhodca odpískal pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Trusa, no Ravas výborne vyrazil. Seničania onedlho vystriedali troch hráčov, toto im pomohlo, do šance sa dostával kanonier Sukisa, no bol z toho iba rohový kop. Vyrovnanie priniesla 74. minúta, kedy Maulana poslal výbornú prihrávku za obranu Jurdíkovi, po jeho zakočnení zazvonila pravá žrď Szárazovej brány, lopta sa odrazila pred bránu Sukisovi, ktorý ju poslal ju do odkrytej brány. V závere v nadstavenom čase boli úplne zbytočne vylúčení dvaja hráči. Na domácej strane Piroska, ktorý nastúpil prvýkrát v tejto sezóne a na hosťujúcej Ošima.

FK Senica: Ravas – Kučera (84. Svoboda), Pavlík, Gáč, Šumbera – Halabrín (84. J. Buchel), Egert, Duda (65. Piroska) – Twardek (65. Jurdík), Oršula (65. Egy Maulana) – Sukisa
Michalovce: Száraz – Magda, Artabe, Ranko, Vaško – Žofčák (74. Kanu), Begala (74. Casado) – Marcin (82. Kotula), Oshima, Mendez (87. Kvocera) – Trusa (82. Peňa)

Góly: 74. Sukisa Mashike – 35. Marcin

ŽK: Šumbera – Vaško, Begala, Oshima, Artabe, Ranko

ČK: 90.+ Piroska – 90.+ Oshima po druhej ŽK

Rozhodovali: Kišš – Ferenc, Hrmo

Diváci: 535

Hlasy trénerov

Pavel Šustr (tréner FK Senica): “Vedeli sme, že Michalovce sú v hernej pohode a kombinačne veľmi silné mužstvo. V 2. polčase nastal zlomový moment zápasu, keď náš brankár chytil penaltu, inak by sme sa z toho už asi nedostali. Našťastie sa nám podarilo vyrovnať a získať bod. Pre nás je každý bod dobrý, vážime si ho a od zajtra sa už pripravujeme na ďalší zápas”.

Miroslav Nemec (tréner Michaloviec): “Do zápasu sme vstúpili aktívne, prvý polčas sme hrali dobre kombinačne. Chceli sme v tom pokračovať aj po prestávke, ale nepodarilo sa nám to. Vedeli sme, že Senica má silné závery zápasov, napriek tomu sme si vedenie nepostrážili. To, čo sa stalo na konci zápasu s Oshimom si vyriešime interne, ale rozhodne nie som spokojný, ako sa hráč zachoval”.


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci body z Topoľčian nepriviezli

Záhoráci dokázali zmazať sedemgólové manko v Topoľčanoch, ale nezvládli záver zápasu a nakoniec body…

BM: Ustekana sobota