V stredu (20.10.) krátko po 18:00 h bola hliadka PZ vyslaná na preverenie oznámenia, v zmysle ktorého malo dôjsť k napadnutiu osoby v jednom z rodinných domov v obci Závode.

Ilustračné foto 123rf.com

Na miesto sa dostavili aj ďalšie hliadky z Obvodného oddelenia PZ Malaciek, Rohožník a taktiež policajti bratislavskej pohotovostnej  motorizovanej jednotky.

Podľa doposiaľ zistených informácii mal podozrivý 61-ročný muž spôsobiť bodné poranenie kuchynským nožom do brušnej oblasti 42-ročnému synovi svojej družky, ktorý bol v tom čase v ich domácnosti na návšteve.

Samotnému útoku nožom mala predchádzať vyostrená verbálna hádka medzi dvoma mužmi, a taktiež podľa prvotných informácii mal najprv 42-ročný muž fyzicky napadnúť 61-ročného muža, a to tak, že mal po ňom hodiť stoličku. Policajti na mieste útočníka podrobili dychovej skúške, ktorá skončila s negatívnym výsledkom. Hladina alkoholu v krvi u poškodeného nie je doposiaľ známa.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Útočník bol obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Podozrivý nie je stíhaný väzobne.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota