Na školskom dvore ZŠ Záhorácka pribudli vyvýšené záhony i bylinková špirála. Záhony tvorí levanduľa, v bylinkovej špirále je medovka, mäta, pažítka, rozmarín, tymián a ligurček. Za realizáciu projektu EnviroAktivneCentrum ďakujeme rodičom nášho minuloročného deviataka.

Bylinkovú špirálu pomohli vybudovať rodičia žiakov 2. B triedy v rámci svojho voľného času. Sadenie do bylinkovej špirály nebolo náhodné. Najskôr sa žiaci oboznámili s tým, prečo je výhodné sadiť bylinky do špirály a dozvedeli sa, do ktorej časti špirály je vhodné jednotlivé bylinky umiestniť. Pred sadením ich pomocou mobilnej aplikácie identifikovali a následne ich umiestnili na vhodné miesto.

Pri tvorbe záhonov pomáhali žiaci 2. stupňa. Merali, sadili, polievali, hrabali, zametali…a popri tom sa učili prakticky myslieť, počítať, uvažovať či pomáhať si.  Všetkých to veľmi bavilo, škola preto vytvorí priestor na ďalšie neformálne vzdelávanie.

Plocha draka Knihy.Zahori

O bylinkovú špirálu sa budú starať žiaci 2. ročníka v rámci voľnočasových aktivít a na hodinách prvouky. O záhony sa starajú prevažne žiaci 2. stupňa na hodinách biológie, čiastočne techniky a v rámci voľnočasových aktivít.

ZŠ Záhorácka


.

BM: Festival Záhrad