Policajné hliadky v Trnavskom kraji zistili počas štvorhodinovej akcie v stredu (10. 11.) 162 priestupkov v doprave. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Z nich 152 vodičov riešila polícia v blokovom konaní na mieste. “Z toho bolo udelených 94 pokút za rýchlosť V deviatich prípadoch policajti, vzhľadom na závažnosť priestupku, využili formu dohovoru a v jednom prípade vodiča oznámili za alkohol správnemu orgánu,” uviedla Linkešová.

Plocha draka Knihy.Zahori

S pokutou odišlo aj 13 vodičov, najviac v okresoch Senica a Galanta, ktorí počas jazdy telefonovali, 11 osôb jazdilo na cestách bez povinnej ochrannej prilby. “Policajti zadokumentovali ďalších 22 priestupkov za porušenie povinnosti zo strany vodiča, sedem nebolo pripútaných počas jazdy a trom zadržali počas akcie vodičské preukazy. Dopravné predpisy porušili na ceste aj traja cyklisti a štyria chodci,” informovala krajská policajná hovorkyňa.

Ako doplnila, v mesiaci október eviduje polícia na cestách Trnavského kraja nárast dopravných nehôd, zvýšený počet ľahko zranených osôb a zvýšil sa aj počet nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. “Okrem prevencie polícia plánuje aj ďalšie akcie, ktoré postupne zameria aj na najrizikovejších účastníkov cestnej premávky a policajti si preveria aj alkohol za volantom,” uviedla Linkešová.


.

BM: Festival Záhrad