Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) zasahoval v nedeľu (14. 11.) popoludní pri požiari sauny hotela na Hurbanovej ulici v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Lena Košťálová.

foto HaZZ Trnava

Na miesto udalosti bola vyslaná hasičská jednotka zo Senice. “Po vykonanom prieskume bolo zistené, že požiar sauny spôsobil silné zadymenie vo wellness časti hotela. Hasiace práce jedným prúdom C boli vykonané cez malé okno priestoru, kde sa oheň vznikol. Keďže rozmer okna nepostačoval k dôslednému odvetrávaniu, bola nariadená ventilácia pomocou pretlakového ventilátora,” uviedla Košťálová.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Po dostatočnom odvetraní bol požiar lokalizovaný za súčasného rozoberania vnútorného vybavenia sauny. Počas záverečného prieskumu bolo miesto požiaru prekontrolované termovíznou kamerou, ktorý nepreukázal žiadne skryté ohniská.

Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. “V dôsledku požiaru, ktorý vznikol nedbalosťou a neopatrnosťou dospelých, vznikla majiteľovi škoda vyčíslená na sumu 10 000 eur. Včasným zásahom sa hasičom podaril uchrániť majetok v hodnote 800 000 eur,” doplnila krajská hovorkyňa HaZZ.


.

BM: Kralici