Epidemiologická situácia v súvislosti s koronavírusovým ochorením je vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica naďalej veľmi vážna. Nemocnica na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR výrazne obmedzila plánované výkony a hospitalizácie.

ilustračné foto

Minulotýždňové režimové opatrenia vo vakcinačnom centre majú pozitívny dopad na plynulý priebeh očkovania. Nemocnica v uplynulých dňoch zaznamenala zvýšený záujem o vakcináciu prvou dávkou, aj keď naďalej prevažuje očkovanie treťou dávkou vakcíny proti covid-19.

Fakultná nemocnica AGEL Skalica aktuálne eviduje 16 covid pozitívnych pacientov, z nich 4 pacienti si vyžadujú zvýšenú starostlivosť a riadené dýchanie s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu. U zamestnancov narastá počet chorých,  covid-19 je potvrdený u 17 ľudí, z toho jeden je v karanténe.

Nemocnica upravila od minulého týždňa rozsah očkovacích dní z troch na štyri. Očkuje sa s výnimkou piatka každý pracovný deň od 7:30 do 14:30 hod. Pri dennej kapacite vakcinačného centra 130 osôb sa mesačne zaočkuje takto v skalickej nemocnici viac ako 2000 osôb. Najviac sa očkuje treťou dávkou vakcíny, ale od minulého týždňa je evidentný nárast záujmu o očkovanie aj v skupine doposiaľ neočkovaných.  V snahe zabezpečiť dodržiavanie protiepidemických opatrení a minimalizovať čakacie lehoty vo vakcinačnom centre, nie je od minulého týždňa už vakcinácia neregistrovaných záujemcov možná. Očkovaniu každej osoby predchádza registrácia. „Len takto dokážeme garantovať záujemcom o očkovanie v našom vakcinačnom centre vybavenie v deň, kedy prídu a zároveň ich uchrániť pred hromadením v  priestoroch vakcinačného centra a pred čakaním vonku v chlade,“ uviedol  k zmene v režime očkovania riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár. Registrácia očkovania, zmeny a zrušenie registrácie ako aj potvrdenia o vakcinácii sa realizujú naďalej prostredníctvom portálu NCZI (https://vakcinacia.nczisk.sk/) a webu www.korona.gov.sk.

Celkovo má skalická nemocnica reprofilizovaných 21 lôžok s kyslíkom a 6 UPV lôžok. Pozitivita u PCR vyšetrení na covid-19 sa v minulom týždni pohybovala v rozmedzí 16 až 41%.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota