Festival ochotníckych divadiel Trakter Zohor bol založený v roku 2015 v Zohore. Festival má posilniť spoluprácu ochotníckych divadiel, nadviazať komunikáciu medzi obcami v regióne Záhorie a inými regiónmi a odovzdávať si skúsenosti medzi ochotníkmi. A hlavne priniesť pestrosť rozmanitosť kultúry a veľa radosti.

Aj tento rok v spolupráci s Divadelným ústavom, Obcou Zohor sa zapájame 20.11.2021 do akcie Noc divadiel.

Noc divadiel je európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať divadlom po celú noc.

Tulaj december 2023

Noc divadiel sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu, keď program v divadlách na celom Slovensku plynie až do neskorej noci. Divadlá, kultúrne centrá, umelecké školy a ďalšie kultúrne priestory otvoria 20. novembra dvere a zákulisia počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom a inšpiráciám. Myšlienka spoločného podujatia vznikla na podnet francúzskych divadelných umelcov a prvýkrát sa ako pilotný program realizovala 25. októbra 2008 v Detskom divadle Dubrava v Záhrebe a v Šibenskom divadle. Stovky európskych divadiel sa spoja v jednu spoločnú noc a ponúknu divákom netradičné divadelné zážitky.

Radi by sme upozornili na tri najdôležitejšie atribúty, ktoré charakterizujú Noc divadiel: OTVORENOSŤ (ako potreba zo strany divadiel), INTERAKCIA (ako prvok hry a akcie zo strany publika) a PREPÁJANIE (ako schopnosť vytvárať siete medzi verejnosťou, divadlami, inštitúciami a mestami). 

Myslíme si, že Noc divadiel je výnimočnou príležitosťou zviditeľniť naše aktivity, ako aj možnosťou nadviazať či upevniť spoluprácu s kolegami z iných divadiel a kultúrnych inštitúcií a posilniť vzťah s publikom. 

Lístky na všetky predstavenia sú k dispozícii na TootToot a samozrejme aj hodinu pred každým predstavením.

Okres Malacky je v bordovej farbe, festival TRAKTÉR sa preto uskutoční v režime kompletne očkovaní s kapacitou do 200 ľudí, je potrebné mať respirátor a pri vstupe ukázať covid pass alebo  preukaz o očkovaní. 

Veríme, že vám napriek pandémii budeme vedieť poskytnúť krásny kultúrny zážitok, potrebný komfort a bezpečnosť. Tešíme sa na vás.

Tím divadelného spolku ŠÁCHOR


.

BM: Festival Záhrad