Situácia vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica je aj naďalej mimoriadne vážna, len počas piatka a víkendu  bolo prijatých na hospitalizáciu 9 pacientov. Na lôžkových oddeleniach nemocnice aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 19 pacientom s koronavírusovým ochorením, traja z nich sú napojení na UPV a všetci traja sú neočkovaní. Pretrváva zákaz návštev pacientov na lôžkových oddeleniach, do budov nemocnice sa vstupuje výhradne s FFP2 respirátorom. Povolená je prítomnosť sprevádzajúcej osoby rodičky pri pôrode aj návštevy kňazov za účelom podania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim.

ilustračné foto

Na reprofilizovaných lôžkach nemocnice leží 15 pacientov, z nich 5 je očkovaných. Traja pacienti – všetci neočkovaní sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Chorobnosť medzi zamestnancami narastá, aktuálne je pozitivita potvrdená u 24 osôb, 1 zamestnanec je v karanténe. Prevahu (cca 70%) zamestnancov vylúčených z pracovného procesu tvoria zdravotníci. „Napriek obmedzeniam v plánovaných výkonoch a hospitalizáciách sa v maximálne možnej miere snažíme o poskytovanie zdravotnej starostlivosti súvisiacej s liečbou onkologických ochorení a s liečbou dialyzovaných pacientov,“ upresňuje informáciu riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Vakcinačné centrum nemocnice je v prevádzke každý pracovný deň okrem piatka v čase od 7.30 do 14.30 hod, očkovaniu predchádza registrácia cez portál NCZI alebo www.korona.gov.sk.

Vzhľadom na zhoršenú epidemiologickú situáciu sa OTP režim uplatňuje aj pri odberoch biologického materiálu v biochemickom laboratóriu. Potvrdením o očkovaní, prekonaní alebo testovaní na covid-19 sa treba preukázať pred každým odberom. Výsledok ATG testu nesmie byť starší ako 24 hodín a PCR testu 72 hodín. Komerčné odbery pre samoplatcov vrátane odberov na protilátky sa realizujú výhradne v čase  od 9.30 do 11.00 hod. Negatívny výsledok antigénového testu od pacientov žiadajú pred ambulantným vyšetrením ambulancie klinickej onkológie, otorinolaryngologická ambulancia, gastroenterologická ambulancia od pacientov pred gastrofibroskopickým vyšetrením (vyšetrenie žalúdka). Ambulancia klinickej imunológie a alergológie a neurologická ambulancia vyžaduje test u nekompletne zaočkovaných osôb.

Mobilné odberové miesto skalickej nemocnice (MOM) je otvorené v režime 7 dní v týždni, v pracovné dni  sa testuje od 7.00 hod. do 15.30 hod. s prestávkou na obed od 11.30 do 12.00 hod., cez víkendy je odberová jednotka v prevádzke od 7.00 do 11.00 hod. Kým PCR diagnostika sa robí denne od 7.00 do 11.00 hod., antigénovo sa dá otestovať v celom rozsahu otváracích hodín MOM.

Záhorí.sk informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota