Niektoré zdroje na sociálnej sieti hovoria o tom, že plánovaná výstavba cyklotrasy na Duklianskych hrdinov údajne zruší parkovacie miesta. 

foto Google Maps

Na Duklianskych hrdinov sa plánuje nová cyklotrasa aj rozšírenie parkoviska. Cyklotrasa bude súčasťou cyklistického prepojenia Rohožník – Malacky, ktoré verejnosť dlhodobo žiada. Na tomto projekte spolupracuje mesto s Bratislavským samosprávnym krajom. Aby sa na jej výstavbu mohli čerpať eurofondy, musia sa prepojiť autobusové stanice v Malackách a Rohožníku. 

V rámci existujúcej šírky vozovky musí byť plnohodnotný priestor pre chodník, cyklotrasu aj cestu, preto sa navrhuje súčasné kolmé parkovanie áut nahradiť pozdĺžnym. Zmena sa bude týkať iba parkoviska od vjazdu do nemocnice po úroveň Hlbokej ulice. Priamo na tomto mieste sa teda síce zníži kapacita parkovania, avšak o pár desiatok metrov ďalej – smerom od vjazdu do nemocnice po zámockú bránu popri zámockom múre – pribudne 35 nových parkovacích miest.  

Malacké pohľady Knihy.Zahori

V lokalite Rádku sa bude meniť aj nebezpečná križovatka Duklianskych hrdinov – Rakárenská, kde sa namiesto dnešného bezhlavého a nebezpečného parkovania plánuje výstavba 14 parkovacích miest. Analyzuje sa aj legalizácia parkovania oproti Fytopharme. 

Z týchto informácií vyplýva, že parkovanie okolo nemocnice sa síce meniť bude, ale rozhodne nie úkor parkovacích miest. Naopak, oproti súčasnému stavu ich bude ešte viac.

Záhorí.sk informoval Ján Hargaš z mestského úradu v Malackách


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

Lakovanie a Pieskovanie