“Cením si angažovanosť mladých ľudí, ich chuť a ochotu pomáhať tam, kde je to mimoriadne potrebné”, povedala Mária Patakyová. Jedným z takýchto ľudí je aj študent Denis Jánošík, ktorého 16. novembra 2021 prijala v Kancelárii verejného ochrancu práv pri príležitosti Dňa študentstva.

Denis Jánošík a Mária Patakyová

Denis má 19 rokov, pochádza z obce Radimov a študuje na zdravotníckej škole v Skalici a pritom je veľmi aktívny. Pomáhal ľuďom zasiahnutým tornádom v susednej Českej republike, pracoval na covidovom oddelení a participuje aj na rôznych verejných zbierkach, počas leta zachránil v Bratislave ľudský život, zúčastňuje sa ako dobrovoľník pri testovaní a očkovaní. Je tiež účastníkom projektu Nenápadní hrdinovia organizovanom Konfederáciou politických väzňov Slovenska a Ústavom pamäti národa pre študentov základných a stredných, ktorý pátra po vzácnych príbehoch z čias komunizmu. Denis píše básne, jazdí na kombajne a počas víkendov rozhoduje futbalové zápasy.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

“Teší ma, keď vidím záujem o ľudskoprávne témy aj medzi študentmi a študentkami. Považujem ho za nevyhnutný pre zachovávanie a odovzdávanie odkazu prihlásenia sa k demokratických hodnotám v budúcnosti. Vyzdvihujem aktivity študenta Denisa, vnímam ho ako reprezentanta angažovaných študentov a študentiek, ktorým v súvislosti so 17. novembrom vyjadrujem vďaku”, povedala Mária Patakyová.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota