Mesto Skalica pripravilo návrh na zmenu súčasného územného plánu. Verejnosť ho môže pripomienkovať do 23. decembra. TASR o tom informoval mediálny servis mesta.

Ilustračné foto: Honzovy cesty

Územný plán zohľadňuje rozvoj nových lokalít bývania, rekreácie a poľnohospodárskych usadlostí. “Zároveň umožňuje budúce prípravy nových cyklistických trás a dlho diskutovaný obchvat mesta. Ten je v novom územnom pláne posunutý v súlade s požiadavkou obyvateľov Krivých Kútov do vzdialenejšej polohy od obytnej zóny. Všetky navrhované úpravy je možné si prezrieť v grafickej časti zmien a doplnkov,” doplnil mediálny servis.

Záhorácke rádio 2024 01

Mesto podľa vlastných slov plánom prispieva aj k podpore ochrany životného prostredia a zohľadňuje závery koncepcie rozvoja tepelnej energetiky a nízkouhlíkovej stratégie mesta. “Tieto dokumenty stanovujú napríklad vyššie percento zelene a nižšiu zastavanosť jednotlivých lokalít. Umožňujú tiež riešenia takzvaných zelených striech a zelených fasád na budovách, či zelených plôch v rámci plochy parkovísk. V Zlatníckej doline sa v pláne zohľadňujú aktuálne regulácie platné na území mesta,” informoval mediálny servis.

Oznam o prerokovaní návrhu územnoplánovacej dokumentácie spolu s odkazom, na ktorom je dokumentácia zverejnená, je dostupný v sekcii úradná tabuľa na internetovej stránke mesta.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota