Organizácia Vstúpte, ktorá poskytuje sociálne služby ľuďom s mentálnym postihnutím, dočasne sídli na Kukučínovej ulici 33. Náhradné priestory počas komplexnej rekonštrukcie rehabilitačného strediska na Ul. 1. mája poskytlo mesto Malacky.

foto Vstupte

Počas najbližších mesiacov bude v pôvodnom sídle Vstúpte rušno. Začínajú sa rekonštrukčné práce na mestskej budove, ktorá by mala do roka zmeniť svoju tvár. Pribudne prístavba rehabilitačného strediska do dvora, výťah či nová strecha, ktorá bude na prístavbe zelená. Nezisková organizácia získala dotáciu vo výške takmer 433-tisíc eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (eurofondy). So spolufinancovaním projektu pomáha mesto.

Skvelú spoluprácu s neverejným poskytovateľom potrebných sociálnych služieb podčiarkuje aj krátkodobé prenajatie mestských budov na Kukučínovej počas doby rekonštrukcie. „Vedeniu mesta, poslancom a všetkým, ktorí nám pomáhali pri premene Kukučínovej na rehabilitačné stredisko, sme nesmierne vďační,“ vyjadrila sa zastupujúca riaditeľka Vstúpte, n. o. Katarína Martincová.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Organizácia musela absolvovať komplikovaný niekoľkomesačný proces dočasnej zmeny účelu využitia budovy a zápisu nového miesta poskytovania služby do registra. „Nebolo to jednoduché, ale dnes už fungujeme na Kukučínovej a vďaka úpravám – vymaľovaniu, generálnemu vyčisteniu priestorov, sme z toho spravili útulné miesto, kde sú naši klienti veľmi spokojní,“ dodala K. Martincová.

Už teraz sa vo Vstúpte tešia na jarné a letné obdobie na novom mieste, kde ich čaká starostlivosť o rozľahlý, ale krásny dvor. Klienti budú môcť tráviť viac času v pokojnom prostredí v exteriéri.

Lucia Vidanová


.
Toto je čítané

SHMÚ: V okrese Malacky hrozia pre trvalý dážď povodne

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu (24.4.) od 0:00 do 18:00…

BM: Ustekana sobota