Vo štvrtok (9.12. bude rokovať mestské zastupiteľstvo v Malackách. Najdôležitejším bodom bude návrh rozpočtu mesta na rok 2022.

Ilustračné foto Malacky.sk

Rozpočet na rok 2022 sa v zmysle zákona predkladá ako vyrovnaný, s príjmami a výdavkami vo výške viac ako 28 miliónov €.

Z investícií sa najvyšší objem plánuje na rekonštrukciu ciest a chodníkov, na mestskú hromadnú podzemnú garáž, cyklotrasy Družstevná – Radlinského a Partizánska – Cesta mládeže, prístavbu Centra voľného času, nové osvetlenie Radlinského ulice, rekonštrukcia futbalového štadióna, kryté prístrešky pre bicykle či rekonštrukciu detského ihriska pred športovou halou Malina.

„Rozhodne sa nebudeme nudiť ani v závere nášho spoločného štvorročného obdobia, za čo už teraz celému mestskému zastupiteľstvu, kolegom z úradu a obyvateľom ďakujem. Rozpočet predpokladá aj začatie výstavby novej športovej haly so zimným štadiónom či prípravu dokumentácie na kultúrny dom a nájomné byty. Ak uspejeme s tromi aktuálnymi eurofondovými projektami, začneme stavať aj novú mestskú kompostáreň a dve cyklotrasy, Pezinská – Píla a Padzelek,“ skonštatoval primátor Juraj Říha.

Nathaniel Knizkaren 2023

Z rekonštrukcie ulíc sa plánujú Partizánska, Ľuda Zúbka, Jilemnického, Námestie SNP a Veľkomoravská v úseku od Jána Hollého po Cestu mládeže. Ďalšie financie na opravu ulíc a chodníkov by mohli pribudnúť v júni, keď sa uzavrú výsledky hospodárenia mesta za rok 2021. Mestský úrad pripraví projektové dokumentácie pre rekonštrukciu Martina Benku, Štúrovej, Dubovského, Jesenského, Záhoráckej (časť za Korzom) či Martina Rázusa.

Plánované investície 2022 – výber
2 mil € – mestská podzemná garáž
1,8 mil € – cyklotrasa Partizánska – Cesta mládeže
1,5 mil € – cyklotrasa Družstevná – Radlinského
1,1 mil € – rekonštrukcia ciest a chodníkov
450 tisíc € – prístavba Centra voľného času
310 tisíc € – nové osvetlenie Radlinského
250 tisíc € – rekonštrukcia futbalového štadióna
215 tisíc € – kryté prístrešky pre bicykle
150 tisíc € – oprava ihriska pred ŠH Malina

Ľubica Pilzová


.

BM: Ustekana sobota