Vyšetrovateľ obvinil 73-ročného muža z prečinu pytliactva. Dôvodom bolo, že si dôchodca zobral v stredu (15. 12.) v ranných hodinách na krajnici z cesty prvej triedy v okrese Skalica uhynutú zver.

Dôchodca zbadal uhynutú zver na krajnici cesty I. triedy, v okrese Skalica, v stredu ráno (15.12.). Namiesto toho, aby zviera nahlásil polícii alebo poľovníkom, si ho zobral do auta. Policajti ho po príchode domov skontrolovali a starší pán im srnca dobrovoľne vydal. Policajtom povedal, že zrazenú zver chcel dať svojím psom. Namiesto krmiva zadarmo si však dôchodca zarobil na riadny problém.

Vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu pytliactva, za ktorý mu v zmysle zákona, môže hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky.

Macek Knihy.Zahori

Zrazenú zver NIKDY NEBERTE DOMOV! Ak tak spravíte, môžete sa dopustiť trestného činu. Pokiaľ viete o zrazenom zvierati, nahláste to na polícii na číslo 158. Policajti budú potom kontaktovať aj príslušné poľovnícke združenie a zabezpečia odstránenie prekážky na ceste.

“Za posledný týždeň evidujeme, v rámci Trnavského kraja, celkovo 15 dopravných kolízií so zverou. Pri týchto zrážkach sa našťastie žiadna osoba nezranila. Súčasné obdobie je spojené so zvýšeným výskytom divej zvery na cestách. Zvýšte preto pozornosť, plne sa venujte šoférovaniu a sledujte situáciu nielen na ceste, ale aj v jej blízkosti.” informovala Záhorí.sk policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota