So záverom kalendárneho roka pomaly finišuje aj základná časť Fortuna ligy. Do jej konca zostávajú už iba štyri kolá. Všetky tímy tak majú posledné štyri pokusy na to, aby si zlepšili svoje tabuľkové umiestnenie. Pred touto výzvou stojí tiež dvojica klubov na siedmom a ôsmom mieste. Senica a aj Trenčín spolu susedia v priebežnom poradí, pričom ani jeden nemá priveľkú stratu na šieste miesto, zaručujúce miestenku v skupine o titul.

foto fksenica.eu

Problémy v majiteľskej štruktúre

Na Záhorí nie je práve ideálne situácia. Klub mal od začiatku sezóny pred sebou zdvihnutých viacero varovných prstov najmä pre problémy s dlhmi. Tie vyústili až do zmeny v majiteľskej štruktúre klubu, ktorý je teraz pod vedením nových akcionárov na prahu mierneho reštartu. V Senici sa nateraz snažia o uhradenie všetkých dlhov, vďaka čomu by sa v meste s takmer 21-tisíc obyvateľmi udržala najvyššia súťaž.

Kým sa v zákulisí zháňajú peniaze, hráči na ihrisku bojujú o body, ktoré by ich dostali do prvej šestky Fortuna ligy. Pred víkendovým 19. kolom našej najvyššej súťaže stráca siedma Senica na šiestu Sereď dva body. V záverečnom programe ligy ju čaká okrem Trenčína aj Slovan či Michalovce. Kým však dôjde na súboj s Východniarmi, zmerajú si Seničania sily práve s futbalistami Serede.

Trenčín zmenil trénera

Pomerne moderné vnímanie a praktizovanie futbalu dostalo futbalový klub spod Čákovho hradu na pomyselné výslnie. A v tom trende sa chcú Trenčania prezentovať aj naďalej. Priestor dostal na začiatku sezóny mladší tréner – Peter Hlinka. Ten však tesne pred jesennou časťou skončil po vlastnom rozhodnutí. Futbalistov AS tak povedie, zatiaľ dočasne, doterajší asistent Juraj Ančic.

Pred ním stojí podobná, no skôr ešte o niečo väčšia výzva, ako pred jeho konkurentmi zo Senice. Trenčín síce stráca na šieste miesto tri body, no v zostávajúcom programe má o niečo priaznivejší žreb. Okrem Senice a Trnavy ho ešte čakajú Pohronie a Liptovský Mikuláš, čiže posledné dva celky Fortuna ligy. Trenčania tak majú vcelku všetko vo vlastných rukách. Prvým krokom je prerušenie štvorzápasovej série prehier.

Stávkové kancelárie veria viac hosťom

Sobotné stretnutie nemá jasného favorita, keďže ani jeden z jeho aktérov nepredvádza dostatočne dobré výkony. Stávkové spoločnosti si však aj tak relatívne výrazne zvolili mužstvo, od ktorého čakajú skôr trojbodový zápis. Ním je trošku paradoxne hosťujúci Trenčín. Na víťazstvo futbalistov AS vypísali bookmakeri v stávkovej kancelárii Synottip kurz 2,05 a v DOXXbete hodnotu 2,04.

V oboch spoločnostiach boli domáci Seničania ohodnotení číslom 3,25 respektíve 3,29. Sú tieto čísla prekvapivé? Celkom aj áno. Ako sme už načrtli, Trenčín sa nepotýka s dobrou formou, keďže je aktuálne na vlne štyroch prehier v rade. Nad jeho sily bol v poslednom období Ružomberok, Žilina, Dunajská Streda aj tesne pred ním stojaca Sereď.

Senica si drží, práve naopak, veľmi krátku mini sériu troch duelov bez prehry. Po remíze so Žilinou zdolala oba posledné tímy – Pohronie aj Liptovský Mikuláš. Doma ale Seničania na jeseň veľa bodov nepozbierali. Pod ich nefavorizovanie sa zrejme podpísali aj posledné dve víťazstvá Trenčína na senickom štadióne.

Hrozí gólová prestrelka?

Vzhľadom na vzájomnú konfrontáciu týchto dvoch tímov aj áno. Posledné dva strety sa skončili výsledkami 3:3 a 2:3. Obe mužstvá v uplynulých kolách príliš strelecky neexcelovali. Pri prehrách Trenčína sa však presadil Jakub Kadák, ktorý sa s deviatimi gólmi delí o priebežné prvé miesto v poradí strelcov ligy.

V Senice ešte evidujeme sedem gólového Elvisa Mashikeho, ktorý by však mal neskôr zamieriť do Žiliny. Bookmakeri očakávajú, že sa sieť za brankármi napne viackrát. Kurz okolo úrovne 1,60 prezrádza, že odborníci stávkových spoločností v DOXXbete aj v SYNOT TIPe očakávajú aspoň tri presné zásahy. Udalosť, ktorá by predpovedala ešte o gól viac už zaváňa riskom. V oboch kurzových ponukách sa táto príležitosť vyskytuje s kurzom 2,50 a viac.


.
Toto je čítané

Futbal: Skalica vyhrala tretí zápas v rade

Futbalisti MFK Skalica zvíťazili na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 3:1 v sobotňajšom…

BM: Ustekana sobota