V utorok (21.12.) krátko po 19.00 h 14-ročný vodič nezvládol medzi obcami Čáry a Kúty na rovnom úseku cesty riadenie.

V Honde Civic viezol kamarátov, dve 15-ročné dievčiny a 24-ročného mladého muža. Všetci traja skončili v nemocnici, jedna z nich s ťažkými zraneniami tváre.

Prípad si prevzala senická vyšetrovateľka, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy na zdraví.

Podľa prvotných informácií z miesta nehody,  Do cesty mu údajne v utorok večer, krátko po 19.00 h, mala vbehnúť lesná zver a strhol riadenie. Na vozidlom stratil kontrolu, to sa pretočilo na strechu a išlo z jednej strany cesty na druhú, až skončili v pravej priekope. Okrem 14 ročného nevodiča sa všetci spolujazdci zranili. Polícia alkohol u tínedžera nezistila. Presné príčiny nehody ako aj to, kto umožnil 14 ročnému chlapcovi viesť svoje auto, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Apelujeme na rodičov, aby poučili svoje deti. Sadnúť si volant, resp. odovzdať kľúče osobe, ktorá nie je držiteľom vodičského oprávnenia, a to nielen pre vodičom v náročnom zimnom období, je obrovský hazard. Treba si uvedomiť, že 14 ročné dieťa je už za svoje konanie trestne zodpovedné. V prípade takejto udalosti sú postihnuté situáciou viaceré rodiny a psychický tlak na dieťa a blízkych sa enormne zvyšuje. Prevencia má v tomto prípade obrovský význam.

Záhorí.sk informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová


.
Toto je čítané

Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 km/h

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu. Za prekročenie…

BM: Ustekana sobota