Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril počet očkovacích dní po Vianociach a po Novom roku. Reaguje tak na zvýšený dopyt obyvateľov chrániť sa proti ochoreniu COVID-19.

ilustračné foto
“Situácia s koronavírusom je stále vážna a my na župe vychádzame v ústrety zvýšenému záujmu obyvateľov dať sa čím skôr zaočkovať. Aj napriek tomu, že všetci by sme chceli cez vianočné sviatky oddychovať, zodpovednosť nám to nedovolí. Preto očkujeme aj medzi sviatkami a po Novom roku,” uviedol predseda BSK Juraj Droba.
Bratislavská župa bude očkovať na Národnom futbalovom štadióne v decembri tri dni a to 28., 29. a 30.12. Začiatkom januára to budú ďalšie štyri dni: 4., 7., 8. a 10.1. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne sa podáva 1., 2. a 3. dávka vakcíny Comirnaty od výrobcu Pfizer/BioNTech. Tesne pred koncom roka, a to 30. decembra, pridala župa jeden očkovací deň aj v Malackách.
Najväčší záujem je o tretiu dávku. Samosprávny kraj ňou očkuje záujemcov, ktorí majú viac ako 18 rokov a od očkovania druhou dávkou vakcíny AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna alebo Sputnik V uplynuli viac ako 3 mesiace alebo od očkovania prvou dávkou vakcíny Johnson&Johnson uplynulo viac ako 8 týždňov.
Plocha draka Knihy.Zahori
Bratislavský samosprávny kraj očkuje aktuálne len vopred zaregistrovaných ľudí a to buď cez štátny systém NCZI alebo cez vlastný rezervačný systém, kde si môže záujemca vybrať dátum aj čas. Rezervovať si termín je možné na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk/koronavirus.

“Skladám obrovskú poklonu všetkým zdravotníkom pod vedením lekára kraja Tomáša Szalaya, že pred chvíľami strávenými s rodinou uprednostnili zdravie obyvateľov kraja. Nie je to žiadna maličkosť a ja si to veľmi vážim,” uzavrel Juraj Droba.


.
Toto je čítané

SHMÚ varuje pred prízemným mrazom, môže poškodiť vegetáciu

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na noc zo stredy (17.4.) na štvrtok…

BM: Ustekana sobota