V Senici v sobotu (15.1.) pristála mladá, iba 19-ročná pilotka Zara Rutherford známa ako FlyZolo. Jej snom je prekonať hneď dva svetové rekordy. Video ako sa vyrábajú lietadlá Shark.aero v článku nižšie.

Foto: TTSK

Ak sa všetko podarí a Zara pristane o pár dní v Belgicku, kde svoj let začala, stane sa najmladšou ženou, ktorá obletí svet úplne sama, a súčasne prvou ženou, ktorá obletí svet na ultraľahkom lietadle.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Zara Rutherford prekoná pravdepodobne 2 svetové rekordy, a ešte k tomu motivuje mladých aby študovali vedú a techniku. Musím spomenúť, že výrobca tohto unikátneho lietadla zo Senice je veľmi, ale veľmi dobrý príklad úspešného nápadu a skvelej reprezentácie, nie len za hranicami kraja, ale na celom svete. Good job!” povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Foto: TTSK

Počas návštev 31 štátov sa snaží motivovať dievčatá, aby sa vybrali študovať vedu a techniku. Na svoje dobrodružstvo si vybrala úsporné lietadlo od senického výrobcu Shark.aero. Táto spoločnosť je jedným z príkladov, ako sa dá presadiť aj za našimi hranicami. (Zdroj: FB TTSK)

Pozrite si video ako sa lietadlá Shark.aero vyrábajú:


.

BM: Kralici