Aktualizované: V sobotu (15.1.) boli na Záhorí dopravné nehody v Častkove a Sekuliach.

Častkov

Pred 5-tou hodinou bola na tiesňovú linku ohlásená dopravná nehoda jedného osobného motorového vozidla na železničnom priecestí v obci Sekule. Na miesto udalosti bola vyslaná 4-členná posádka s hasičskou technikou z Kútov. Po príchode hasičov bolo zistené, že automobil zostal po dopravnej nehode zakliesnený v koľajisku.

Sekule

Pri udalosti prišlo k zraneniu jednej osoby, ktorá bola ošetrená záchrannou zdravotnou službou. Na vozidle boli vykonané protipožiarne opatrenia a po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou bolo z koľajiska vytiahnuté pomocou navijaku z hasičskej techniky.

Malavké pohľady Knihy.Zahori

Pred 14-tou hodinou bola ohlásená dopravná nehoda dvoch motorových vozidiel na štátnej ceste I/51 pri obci Častkov. Po vykonanom prieskume hasičských jednotiek z Holíča a Senice bolo zistené, že v havarovaných vozidlách sa nachádzajú dve zranené zakliesnené osoby a jedna osoba vyšla z vozidla sama.

Aktualizované o vyjadrenie polície:

64-ročný vodič na VW Passat mal z doposiaľ nezistených príčin prejsť do protismeru, kadiaľ v tom čase práve prechádzalo auto VW Golf. Jeho 26-ročný vodič sa už nedokázal oproti idúcemu autu vyhnúť. Pri silnom náraze utrpeli všetci účastníci nehody ťažké zranenia. Oboch vodičov a mladú spolujazdkyňu z VW Golf museli záchranári transportovať do skalickej nemocnice. Za účelom zistenia, či niektorý z vodičov nešoféroval pod vplyvom alkoholu, im bola odobratá krv.

Prípad si prevzal skalický vyšetrovateľ, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, s následkom ťažkej ujmy na zdraví.

Častkov

Pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia boli odstránené bočné dvere na vozidlách a osoby boli vytiahnuté pomocou chrbticových dosiek. Následne boli naložené do automobilu záchrannej zdravotnej služby. Unikajúce prevádzkové kvapaliny boli zasypané sorpčným materiálom a cestná komunikácia bola očistená od úlomkov z dopravnej nehody.

Záhorí.sk informovala HaZZ v Trnave. 


.

BM: Ustekana sobota