Mierne zlepšenie stavu covid hospitalizácií eviduje Fakultná nemocnica AGEL Skalica aj v týždni od 17. januára, kedy je evidentný aj pokles PCR pozitivity u testovaných osôb. Nemocnica pokračuje v očkovaní aj testovaní verejnosti.

Epidemiologická situácia v nemocnici sa pozvoľna zlepšuje. „V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s koronavírusom, z nich jeden pacient je vo vážnom stave s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu. Počas víkendu boli prijatí 2 covid pozitívni pacienti,“ uviedol riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár a doplnil, že mimo pracovný proces sú pre covid infekciu 4 zamestnanci – všetci zdravotníci.

Návštevy na lôžkových oddeleniach sú v nemocnici naďalej zakázané s výnimkou otcov počas pôrodu a kňazov pre pacientov v terminálnych štádiách ochorenia. Lôžková starostlivosť nemocnice sa naďalej obmedzuje na neodkladné výkony.

V rámci covid diagnostiky v minulom týždni nemocnica otestovala 932 osôb PCR testami a 526 osôb antigénovými testami. PCR pozitivita sa pohybuje v rozmedzí 20% až 30%. Otváracie hodiny mobilného odberového miesta pri patológii a infektologickej ambulancii (MOM) zostávajú nezmenené, v MOM sa testuje v pracovné dni od 7.00 do 15.30 hod. a cez víkendy od 7.00 do 11.00 hod. Kým antigénové (ATG) odbery na COVID sa realizujú v celom rozsahu otváracích hodín MOM, PCR testy sa robia do 11.00 hod. Pondelkové a piatkové dopoludňajšie ATG odbery sa realizujú v budove hniezda záchrany.

V týždni od 10.januára sa dalo očkovať vo Vakcinačnom centre skalickej nemocnice 779 osôb a 70% podaní tvorili tretie dávky vakcíny. Režim vakcinácie ostáva nezmenený, 2 tímy očkujú súbežne od pondelka do piatka od 7.30 do 14.30 hod.  V celom rozsahu otváracích hodín sa očkujú registrované aj neregistrované osoby od 12 rokov, prednosť majú záujemcovia registrovaní prostredníctvom NCZI a webu www.korona.gov.sk.


.

BM: Kralici