Obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného na chránenej osobe čelí 17-ročný Nikolas B. z okresu Senica. Mladík mal ešte v stredu (19. 1.) okradnúť 77-ročnú ŤZP ženu, pohybujúcu sa pomocou zdravotníckej pomôcky. Žene vytrhol z rúk kabelku a ušiel. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

foto Polícia SR

“Obvinený na Šumavskej ulici vystúpil z radu osôb a pristúpil k oproti idúcej 77-ročnej seniorke, ktorá sa pohybovala pomocou zdravotníckej pomôcky. Žene vytrhol čiernu kabelku, ktorú mala v pripevnenom košíku, a z miesta utiekol,” priblížil Szeiff. Krádežou kabelky s osobnými dokladmi, okuliarmi, osobnými predmetmi i finančnou hotovosťou pôsobil škodu približne 700 eur.

Policajti v ešte v stredu popoludní zadržali na rôznych miestach v Bratislave troch mladíkov vo veku 17 až 20 rokov, ktorí boli spolu s obvineným mužom prítomní pri krádeži. Mužov si po vypočutí prevzali pracovníci reedukačného centra, z ktorého utiekli.

Plocha draka Knihy.Zahori

Obvineného Nikolasa zadržali večer na Hlavnej stanice v Bratislave, skončil v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov.


.
Toto je čítané

Oslobodenie spod fašizmu na Záhorí: Spomienky, ktoré už takmer vybledli

Je tomu už 79 rokov, čo boli mestá a obce na Záhorí…

BM: Ustekana sobota