Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby podal tretiu, posilňujúcu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19 už takmer 80 percentám klientov vo všetkých svojich zariadeniach sociálnych služieb. Kraj podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča zabezpečuje aj výjazdové očkovanie klientov a zamestnancov verejných a neverejných zariadení sociálnych služieb na svojom území.

ilustračné foto

„Percento zaočkovaných klientov treťou dávkou v zariadeniach sociálnych služieb neustále narastá. Prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby a vďaka pomoci všeobecných lekárov sme ju v 21 našich zariadeniach podali už viac ako 1100 klientom. Najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov sme očkovali aj v 25 obecných zariadeniach a v 25 neverejných pobytových zariadeniach. Plánujeme v tom pokračovať,“ uviedol Viskupič.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Riaditeľka Odboru sociálnych vecí Úradu TTSK Blažena Flamíková doplnila, že všetky zariadenia TTSK sa pripravujú na ochranu pred novým variantom koronavírusu omikron. V týchto dňoch je možné navštíviť klientov podľa rozhodnutia riaditeľov jednotlivých zariadení.

Kraj pokračuje v distribúcii ochranných prostriedkov do krajských, obecných aj neverejných zariadení sociálnych služieb. V týždni do 24. januára sprostredkovali 20 000 antigénových testov a 11 000 litrov dezinfekcie. Od začiatku pandémie TTSK rozdistribuoval 52 000 ochranných oblekov, viac ako milión rúšok a rukavíc, viac ako 300 000 antigénových testov, ale aj ochranné štíty a dezinfekciu. Vlani vo veľkokapacitných očkovacích centrách TTSK podali viac ako 323 000 vakcín a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby 33 000 dávok.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

Trnavské rádio Tak akorát 2024