Policajti upozorňujú pred podvodníkmi na internetových bazároch. V Bratislavskom kraji evidujú zvýšený nárast podvodov, keď neznámi páchatelia vylákajú od ľudí údaje k bankovým účtom a následne ich pripravia o ich životné úspory. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

ilustračné foto

Za uplynulý víkend zaznamenala polícia sedem prípadov, keď neznámi páchatelia kontaktovali poškodených, ktorí prostredníctvom internetových bazárov predávali rôzny tovar. “Páchatelia pri komunikácií s poškodenými poslali odkaz na úhradu poštovného. Po kliknutí na tento odkaz mali poškodení vyplniť údaje k svojim platobným kartám a bankovým účtom. Týmto konaním prišli poškodení o peniaze v celkovej výške 5105 eur,” priblížila Šimková. V jednom prípade inzerujúci muž kontaktoval políciu a podvodníka zablokoval.

Macek Knihy.Zahori

Bratislavská krajská polícia upozorňuje občanov, aby v prípade takýchto správ či telefonátov neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám a produktom. Občania nemajú za žiadnych okolností poskytovať údaje k platobným kartám a údaje k službe internetbanking či prihlasovacie údaje a heslo.


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota