Záverečné vystúpenie skupiny E zimnej Tipsport ligy odohrali zverenci trénera Pavla Šustra v Senci proti Zlatým Moravciam v oklieštenej zostave. Napriek tomu si pripísali po výhre 2:1 tri body. Po výhre nad Trnavou a prehre v záhoráckom derby so Skalicou sa umiestnili na prvom mieste skupiny so 6 bodmi.

foto Braňo Španka, fksenica.eu
FK Senica: Chropovský (Čermák) – Oršula (Koprna), Pavlík, Mihál (Ladislav), Svoboda – Totka, Piroska, Šumbera – Witan, Niarchos (Vrablic), Egy Vikri (F. Buchel)

Góly: 33. Švec – 58. Piroska, 69. Mihál

Rozhodoval: Ruc

V 5. minúte ako prvý ohrozil bránu Kolesár. Z priameho kopu mieril do pravej žrde. Seničania odpovedali dvomi strelami v priebehu dvanástej minúty. Najprv míňal priestor troch žrdí Egy Vikri, následne po ňom tiež Piroska. Úvodné dejstvo prinieslo futbal medzi oboma šestnástkami. Ako ViOn, aj Senica to skúšala postupnými kombináciami. Na jednej i druhej strane prevažovali nepresnosti. Presní boli ale v 32. minúte futbalisti od Žitavy. Tóth vysunul Čonku, ktorý si narazil s Kyziridisom a pred prázdnu bránu ponúkol ako na podnose otvárací gól Švecovi – 0:1.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Krátko po začiatku druhého dejstva sa k odrazenej lopte na hranici šestnástky po rohovom kope dostal Mondek. Skúsený hráč napriahol a mieril nad brvno. V 56. minúte zaváhal v defenzíve Menich, čo využila Senica na protiútok a po faule Kiru na Niarchosa ukázal arbiter duelu na biely bod. Loptu naň si postavil Piroskaktorý najprv na Kiru nevyzrel, no z dorážky ho už prekonal a vyrovnal na 1:1Po hodine hry sa do pokutového územia preštrikoval sprava Mondek, z uhla vypálil na bližšiu žrď, kde bol pripravený brankár Senice. Zlatomoravčania mohli opäť viesť o päť minút neskôr. Aktívny Mondek odcentroval sprava pred bránu, kde jeho center na zadnej zakončoval osamotený Kolesár, trestuhodne, zblízka vysoko nad. Prakticky okamžite prišiel trest na opačnej strane. Po rohovom kope sa hlavou presadil Mihál – 2:1V závere stretnutia mal sľubnú príležitosť na vyrovnanie Kolesár, no brankára neprekonal a stav tak zostal nezmenený.


.
Toto je čítané

Futbal 6. liga: Smútok v Rybkách zmiernila výhra nad Starou Turou

V VI. lige Západ pokračoval na diaľku súboj lídra Spartaka Stráže s…

Trnavské rádio Tak akorát 2024