Naši čitatelia mali aj v uplynulom roku pre pandemické opatrenia obmedzený prístup do knižnice, raz sme mali úplne zatvorené, inokedy zas otvorené v režime „cez okienko“ (výdaj objednávok), no aj v takých dňoch a týždňoch sme nakupovali a spracovávali nové knihy – projekt sme tentoraz nazvali „Nový život s novou knihou“ a dostali sme sumu 2 tisíc Eur.

Posledné objednané knihy dorazili doslova v poslednej chvíli – 30. decembra, no aby čitatelia nemuseli čakať do Nového roka, knihy sme „dávali von“ postupne a info o jednotlivých „balíkoch“ noviniek sme aktualizovali na našom webe v sekcii O nás – Nové knihy. Ako vždy sme potešili milovníkov detektívok, historických, romantických love-story a románov zo súčasnosti, na svoje si prišli čitatelia príbehov podľa skutočných udalostí, najmä z obdobia 2. svetovej vojny a v populárno-náučnej literatúre sme okrem životopisov, umenia a regionálnej nezabudli ani na ekológiu a, samozrejme, stále žiadanú psychológiu a pedagogiku.

Pálfyovci Knihy.Zahori

Pri nákupe odbornej literatúry pre deti a mládež sme sa usilovali o čo najširší záber tém a oblastí poznania, umenia, prírody, ľudského tela, ale aj ľudových zvykov a tradícií. V detskej beletrii dopĺňame staré známe série a objavujeme nové, nemenej populárne. Pre najmenších máme množstvo nových leporel, pre starších aj strašidelné horory, napínavé dobrodružstvá a večné trable dievčat a chlapcov…

Okrem nákupu kníh sme financie získané z projektu využili aj na predplatné časopisov Bublina a Šikovníček pre deti, Historická revue, Krásy slovenska a Romboid pre dospelých.

MCK Malacky – knižnica

Náš projekt „Nový život s novou knihou“ z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

Trnavské rádio Tak akorát 2024