Či už sa chystáte do práce alebo do nočného klubu, štýlová obuv pozdvihne váš vzhľad a dodá jedinečný nádych každému outfitu. Móda roku 2022 ponúka na výber nespočetné množstvo štýlov, z ktorých si môžete vyberať. Minulý rok sme na trhu videli skutočne zaujímavé strihy, štýly a farebnosti, od topánok s hrubými retiazkami až po pohodlné papuče, a všetko medzi tým. Niektoré z nich môžu byť známe, pretože sú obľúbené a objavujú sa už niekoľko sezón, zatiaľ čo iné pôsobia sviežejšie alebo sú modernými iteráciami klasických siluet.

foto envato

Poďme sa pozrieť na to, čo musí obsahovať každá módna a pohodlná topánka, a aké nesmrteľné a hlavne pohodlné štýly v dámskej a pánskej obuvi by ste si mali v roku 2022 vybrať.

Pohodlné je zároveň trendy

Dobrá obuv má veľa vlastností. Cena zvyčajne nie je faktorom, pretože dobrá obuv môže byť lacnejšia a úprimne, niektoré známe značky už dávno nie sú zárukou kvalitnej obuvi. Pokiaľ teda hľadáte módnu obuv, dbajte na to, aby bola zároveň aj pohodlná. Ak sa vám v topánkach zle chodí, je to vidieť, a pôsobíte tak na svoje okolie rôzne, no určite nie trendy.

Hlavným atribútom väčšiny moderných topánok je ich nastaviteľnosť a stabilita. Nastaviteľné popruhy, farebné šnúrky alebo suchý zips, sú nielen v móde, no umožňujú vám prispôsobiť si topánku vašim vlastným potrebách. V kurze sú tiež rôzne druhy podrážok a opätkov, ktorým vládne stabilita a pohodlnosť. Zvoľte teda topánky s platformou, ktorú nájdete v pánskej i dámskej móde.

V prednej časti topánky by ste tiež mali mať dostatočný priestor pre vaše prsty na nohách. Pri bežnej chôdzi sa vaše chodidlo roztiahne a predĺži až o jeden centimeter v každom smere. Preto by ste si mali vybrať topánku, ktorá vám sadne. Základom štýlového obliekania u oboch pohlaví je rozhodne výber správnej veľkosti. V neposlednom rade, pokiaľ chcete, aby vaše topánky pôsobili štýlovo, udržiavajte ich v dobrom stave. Vyraďte topánky, ktoré sú príliš opotrebované. Tie topánky už neplnia svoju funkciu, a rozhodne už nie sú ani esteticky príťažlivé. Udržiavajte vaše topánky čisté a pravidelne investujte do nových módnych kúskov.

Čižmy a členkové topánky sú jesenným trendom

Nielenže čižmy vyzerajú úžasne s dlhými a padajúcimi šatami, ale sú skvelým spôsobom, ako vaše nohy udržať v teple, keď teplota klesne. Vyberte si jednoduché a decentné čižmy, alebo sa vybláznite s funky vzorom či zvieracou potlačou. Dámy si môžu vyberať z obrovského množstva rôznych strihov čižiem od voľných a nízkych čižiem, až po tie úzke a vysoké. Dôkazom obrovského sortimentu je aj dámska obuv https://answear.sk/k/ona/obuv, z ktorých si rozhodne nebudete vedieť vybrať iba jeden pár. U pánov sú zase populárne členkové čižmy, ktoré vyzerajú skvelo najmä v koženom prevedení. Dodajú im štýl a vyzerajú rovnako dobre v kombinácii s oblekom, ako aj s džínsami.

Oxfordky nikdy nevyjdú z módy

Oxfordky sú univerzálnou trendy topánkou pre pánov i pre dámy. V posledných dvoch rokoch zažívajú skutočný návrat na módnu scénu. Oxfordky sú obľúbené hneď z niekoľkých hlavných dôvodov. Formálne obliekanie je spôsob, akým veľa žien a mužov urobí silný prvý dojem. Pokiaľ ide o formálne oblečenie, oxfordky umožňujú formálny vzhľad, ktorý je čistý a profesionálny. Niektoré páry sú natoľko pohodlné, že sa dajú nosiť aj na voľný čas.

Biele tenisky sú nutnosťou v každom šatníku

Biela je výrazná farba a rýchlo sa zašpiní, no dôvod, prečo veľa mužov a žien preferuje biele topánky je, že vyzerajú božsky a doslova sa hodia ku všetkému, čo máte v šatníku. Pár bielych tenisiek okamžite pozdvihne váš outfit, a to oveľa viac než akékoľvek iné neformálne topánky. Voľba týchto topánok totiž veľa vypovedá o vašej osobnosti a charaktere. Biele tenisky sú jednoducho nutnosťou, ktorú musí mať v šatníku každý človek milujúci módu a pohodlnosť. Pánska obuv na answear.sk ponúka veľký sortiment, z ktorého si vyberú aj tí  najnáročnejší páni.


.

3D filamenty 2023