Aktualizované → Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na nedeľu (30.1.) pre Záhorie výstrahu druhého stupňa pre silný vietor.

Na ceste z Malaciek do obce Veľké Leváre spadol pre silný vietor strom na plynové potrubie.

16:10 / Kompa Záhorská Ves – Angern momentálne pre silný vietor nepremáva. Informuje Zelená vlna RTVS.


16:00 / Silný vietor na území Trnavského kraja si do 15:00 vyžiadal spolu 47 výjazdov hasičov. V okrese Senica bolo osem výjazdov a v Skalici dva. Išlo predovšetkým o odstraňovanie spadnutých stromov.

Meteorológovia varujú v nedeľu pred mimoriadne silným vetrom na celom území Slovenska. Odporúčajú ľuďom, aby zvážili nutnosť pobytu a pohybu vonku. Na silný nárazový vietor na cestách upozornila aj Slovenská správa ciest (SSC). Polícia vodičov vyzýva, aby pre nepriaznivé počasie zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť


13.20 / Medzi Jakubovom a Záhorskou Vsou je viacero popadaných stromov, úsekom prejdete ale opatrne. Informuje Zelená vlna RTVS. Vlaky na trati Kúty – Skalica meškajú hodinu.


Malacké pohľady Knihy.Zahori

12.37 / Pád stromu prerušil dopravu na železničnej trati Kúty – Brodské.


12:30 / Pozrite si mapu → ohlásených porúch s dodávkou elektrickej energie.


12:15 / Na ceste z Malaciek do obce Veľké Leváre spadol pre silný vietor strom na plynové potrubie. Momentálne z neho uniká plyn, zasahujú tu hasiči aj policajti. Úsek je momentálne neprejazdný z každej strany.

“Predpokladaná doba dopravného obmedzenia je dve hodiny,” uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti.

Pád stromu pre silný vietor eviduje polícia aj na diaľnici D2 v smere do Bratislavy na 31 kilometri. “V úseku je neprejazdný pravý jazdný pruh a len čiastočne prejazdný ľavý jazdný pruh. Na mieste sa nachádza hliadka polície. K zraneniam osôb nedošlo,” informovala polícia. Vodičov vyzýva, aby pre nedeľné nepriaznivé počasie zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť.


12:00 / Na Záhorí sa na hrebeňoch hôr MIESTAMI očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 20 – 24 m/s (70 – 85 km/h) a/alebo krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 30 – 37 m/s (110 – 135 km/h).

Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo).

Na Záhorí sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť aspoň 16 m/s (60 km/h) a/alebo krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 28 m/s (85 – 100 km/h).

Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.



11:45 / Dnes do 11:30 bolo v súvislosti s vetrom vykonaných 7 výjazdov.
Zasahovali príslušníci okresných riaditeľstiev v Malackách a Pezinku a členovia dobrovoľných hasičských zborov.

TASR, polícia, HaZZ, SHMÚ, ZZSK, Zelená vlna RTVS


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

Lakovanie a Pieskovanie