Aj policajti Trnavského kraja v okresoch Senica a Skalica zvýšili počet dopravných akcií. Od pondelka (24. 1.) vykonali policajti v jednotlivých okresoch kontroly vodičov aj chodcov.  Za týždeň odhalili na cestách 85 osôb, ktoré porušili dopravné predpisy.

Ilustračné foto

Policajti riešili pokutou v okresoch Senica a Skalica 79 vodičov, 1 cyklistu a 3 chodcov. 23 vodičov prekročilo rýchlosť, 12 osôb jazdilo bez použitia bezpečnostných pásov, 6 osôb obsluhovala počas jazdy telefón a 8 krát uložili policajti pokutu vodičovi za nedanie prednosti v jazde.

Pálfyovci Knihy.Zahori

V okrese Senica zistili policajti celkom 25 priestupkov, z toho 23 riešil na mieste uložením blokovej pokuty. V okrese Skalica zistili celkom 58 priestupkov, z toho 57 riešil na mieste uložením blokovej pokuty.

Ďalšia kontrola zistila 8 priestupkov
V utorok (2.2.) v čase od 13:00 do 16:00 vykonali policajti na území mesta Skalica, Holíč a Gbely celookresnú osobitnú kontrolu. Policajné hliadky zamerali výkon služby najmä v blízkosti priechodov pre chodcov. Počas akcie zistili 8 priestupkov, z toho 4 vodiči nedali prednosť chodcom, 2 používali počas jazdy telefón a v jednom prípade zistli policajti za volanom alkohol, v dychu mal vodič 1,15 mg/l alkoholu, čo je viac ako 2 promile.

"V dopravných kontrolách pokračujeme vo zvýšenej miere aj naďalej. Cieľom týchto opatrení je zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu vo vzťahu k najzraniteľnejšej skupine účastníkov cestnej premávky, preto apelujeme na všetkých, aby dodržiavali svoje povinnosti." informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota