Generálku pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy mali futbalisti FK Senica odohrať proti Prostějovu, ale vírus COVID-19 šarapatí u českého druholigistu, a tak sa na rýchlo podarilo vybaviť zápas proti poľskému GKS Jastrzebie.

foto Braňo Španka, fksenica.eu
FK Senica: Ravas – Oršula (70. Koprna), Pavlík, Mihál (46. Svoboda), Anaba (46. Kučera) – Totka (46. Duda), Ouattara (46. F. Buchel) – Vikri, Piroska (70. Halabrín), Witan (46. J. Buchel) – Niarchos

Góly: 14. Witan, 20. Niarchos – 9. Handzlik

Rozhodovali: Černek – Patka, Šturdík

Zápas sa odohral na hlavnom ihrisku v Senici, ktoré je na toto ročné obdobie vo výbornej kondícii. Úvod vyšiel lepšie hosťom, ktorý sa v 9. minúte dostali do vedenia po góle Handzlika – 0:1. Na ihrisku postupne začali dominovať zverenci trénera Pavla Šustra. V 14. minúte vyviezol loptu Oršula, pekne našiel pred 16-kou Witana, ktorý sa zbavil kľučkou obrancu a krásnou technickou strelou k ľavej žrdi vyrovnal – 1:1. O šesť minút sme už viedli. Grécky útočník Niarchos sa presadil krížnou strelou z hranice 16-ky a lopta sa od pravej žrde odrazila za chrbát brankára Drazika – 2:1. Seničanom vychádzala kombinácia. Po jednej z nich v 22. minúte strieľal tesne vedľa brány Egy Vikri. Hostia sa dostali do zakončenia v 28. min, keď Okhronchuk z 5-ky hlavou našiel pripraveného Ravasa. V 40. minúte to skúšal na druhej strane opäť Vikri, brankár jeho strelu kryl.

Macek Knihy.Zahori

Po prestávke urobil tréner Šustr 5 zmien, čo sa na začiatku prejavilo aj na ihrisku. Hostia v 60. minúte prestriedali 8 hráčov. V 63. minúte skúšal opäť strelecké šťastie Vikri z priameho kopu, brankár loptu spod brvna vyškriabal na rohový kop. O dve minúty po rohu Pirosku prekopol z 5-ky striedajúci Jakub Buchel. V samom závere dal ešte o sebe vedieť Niarchos strelou zo 16-ky, brankár vytiahol výborný zákrok a loptu vyrazil na roh.

O týždeň už čaká Senicu prvý zápas vo Fortuna lige v tomto roku, ktorý odohrá v sobotu 12. februára na ihrisku majstrovského Slovana Bratislava.

fksenica.eu


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota