V zrekonštruovanej budove mestského múzea pripravilo mesto Senica podujatie s názvom Odkaz lásky, ktoré sa uskutoční v týždni od 14. do 20. februára. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

ilustračné foto

Návštevníci sa počas podujatia dozvedia napríklad aj o ľúbostnom príbehu zo senického kaštieľa Machatka, ale aj o tajných príbehoch lásky Aničky Jurkovičovej a jej nápadníkoch. V čase ich prenesie virtuálna expozícia o podobách lásky naprieč storočiami či o vývoji ľúbostnej poézie.

Macek Knihy.Zahori

“Zaujímavosťou bude video exkurz do vývoja spodnej bielizne pre dámy i pánov, v ktorom sa vrátime o dobrých 100 rokov späť. Po absolvovaní romantickej návštevy múzea bude pre každého návštevníka pripravený sladký darček,” uviedla Moravcová.

Ako doplnila, podujatie Odkaz lásky bude venovaný nielen zamilovaným. “V čase konania podujatia bude pred budovou múzea umiestnené veľké srdce vďaky ako poďakovanie všetkým, ktorí sa starali o zdravie a bezpečnosť aj počas celého uplynulého, už druhého pandemického roka. Vstup na podujatie je voľný, v režime OP,” informovala hovorkyňa.


.
Toto je čítané

Festival Fest Zdravo v Jánoch prinesie sériu prednášok a rozhovorov o zdravom životnom štýle

Festival zdravého životného štýlu Fest Zdravo v Malom parku pri zdravotnom stredisku…

BM: Ustekana sobota